Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
16. 11. 2016,
9.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Novak Đoković tenis London

Sreda, 16. 11. 2016, 9.52

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković: Nisem zadovoljen #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković, trenutno drugi igralec sveta, je prvi igralec, ki se mu je uspelo uvrstiti v polfinale finalnega turnirja najboljše osmerice. V torek je Srb po dveh nizih premagal Miloša Raonića, a ni bil najbolj zadovoljen s svojo igro.

Boj za prvo mesto med Novakom Đokovićem in Andyjem Murrayjem na lestvici ATP se nadaljuje. Če bi Nole zmagal na turnirju, bi na svetovni lestvici znova prevzel vodstvo. Srbski zvezdnik ima trenutno 11.180 točk, medtem ko ima Murray 11.110 točk. Škot ima trenutno nastop manj, v sredo popoldne pa ga že čaka dvoboj z Japoncem Keiem Nišikorijem.

Vse skupaj bi se lahko drugače obrnilo Miloš Raonić mu je povzročil kar nekaj sivih las. | Foto: Guliverimage/Getty Images Miloš Raonić mu je povzročil kar nekaj sivih las. Foto: Guliverimage/Getty Images

Čeprav je Novak dvoboj z Raonićem dobil po dveh nizih, je bila njegova zmaga vse prej kot lahka. Visokorasli Kanadačan mu je povzročil kar nekaj sivih las, saj sta se oba niza končala po podaljšani igri. "Dvoboj je bil zelo tesen. Mislim, da naju je ločilo le nekaj točk. Res bi se lahko vse skupaj drugače obrnilo. Imel sem srečo, da sem dobil podaljšano igro v prvem nizu. V obeh podaljšanih igrah sem začel hitro zaostajati, vendar mi je uspelo ostati v igri in izvajati pritisk na njegov drugi servis. To je velika zmaga nad tako dobrim serverjem, prav tako pa je to dobro za samozavest," je po zmagi povedal 29-letni Beograjčan, ki je tudi tokrat med dvobojem besnel nad sabo.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Svoje delo bi moral opraviti že prej

Drugi niz je bil poln preobratov, saj smo lahko videli kar štiri odvzeme servisa. Đokovića je reševalo predvsem to, da je v odločilnih trenutkih dobro vračal žogice na nasprotnikov drugi servis. "Vedel sem, da imam v primeru daljše izmenjave boljše možnosti za točko. Če sem iskren, bi moral svoje delo opraviti že prej. Nisem zadovoljen, da sem Milošu oddal dva servisa. Predvsem drugič, ko sem pri rezultat 4:3 in vodstvu 30:0 naredil štiri povsem nepotrebne napake," je še povedal Đoković, ki na zaključnem turnirju lovi svojo peto zmago.

Raoniću ni bilo do smeha

Že pred dvobojem je bilo mogoče čutiti, da bo ta za izredno izenačen. Metanje kovanca, ki odloči, kdo bo prvi serviral, se ni končalo na običajen način. Ta se zaradi mreže ni prevrnil na eno stran, tako da so morali met ponoviti. Đoković se je ob tem zabaval, medtem ko Raoniću ni bilo do smeha.

Đokovića v četrtek čaka še morebitni boj z Gaelom Monfilsom. Pri Francozu še ni povsem jasno, ali bo sploh lahko zaigral, saj ima težave s poškodbo reber.

Ne spreglejte