Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
12. 1. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray Rafael Nadal Roger Federer

Četrtek, 12. 1. 2017, 11.45

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković na invalidskem vozičku #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Novak Đoković | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev, je v Avstraliji s pomočjo svoje fundacije organiziral humanitarno prireditev in se v tenisu preizkusil tudi na nekoliko drugačen način. Pod avstralskim soncem se potijo še nekateri drugi vrhunski igralci, tudi povratnika na igrišča Roger Federer in Rafael Nadal.

Novak Đoković se je med prireditvijo preizkusil tudi v igri na invalidskem vozičku. Na drugi strani mreže je bil paraolimpijski prvak Dylan Alcott. Beograjčana so navajeni videti, da dominira na teniških igriščih, tokrat pa je bil v vozičku povsem nebogljen. Dogodek Noč z Novakom je bil v Melbournu deležen veliko zanimanja.

"Zelo sem navdušen, potem ko sem prav v Melbournu organiziral ta dogodek. Tukaj sem imel v preteklih letih vedno fantastično podporo navijačev. Ne morem verjeti, da je minilo že devet let, odkar sem prvič zmagal na OP Avstralije, na svojem prvem turnirju za grand slam. Do zdaj sem tukaj šestkrat zmagal in izenačil rekord velikega Roya Emersona. To je dosežek, na katerega sem res ponosen.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Veste, kaj bi vam odgovoril Federer?

Veliko zanimanja je tudi za švicarskega teniškega virtuoza, ki se po dolgem času vrača na teniška igrišča. Čeprav je bil kar nekaj časa odsoten, so njegovi cilji še vedno zelo visoki in ne namerava še tako kmalu odnehati. "Moj cilj je še vedno biti najboljši in zmagovati na največjih turnirjih. In če mi bo to uspevalo, potem se postavlja resno vprašanje, koliko časa bom še vztrajal," je za švicarske medije povedal Federer in dodal: "Če me vprašate, ali si še vedno želim igrati, je moj odgovor vsekakor da."

Federer je na OP Avstralije zmagal štirikrat. Njegova zadnja velika zmaga sega v leto 2010.

Rafael Nadal | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Če ne bi verjel vase, bi raje doma lovil ribe

Veliki povratnik na teniško sceno je tudi Rafael Nadal, ki se je v prejšnji sezoni ubadal s poškodbami. Španec je v svojo ekipo povabil nekdanjega prvega igralca sveta Carlosa Moyo, s katerim se poznata že dolgo. "Imeti ob sebi nekoga, kot je Carlos, ki ni samo moj prijatelj, ampak tudi zelo pomembna oseba v moji karieri, je nekaj posebnega. On bo z menoj tako na treningih kot tudi na turnirjih," je že pred časom povedal kralj peska.

Tudi on ima pred sezono velike apetite "Če bi mislil, da v prihodnjih enajstih mesecih ne bil imel nobenih možnosti, potem ne bi bil tukaj. Verjetno bi bil doma in lovil ribe," je povedal 14-kratni zmagovalec OP Avstralije, ki je v Melbournu zmagal leta 2009.

Andy Murray | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Je poraz na prvem igralcu sveta pustil posledice?

V Avstralijo je že prišel tudi prvi igralec sveta Andy Murray, ki je v letošnji sezoni že odigral turnir v Dohi. Tam ga je v finalu po treh nizih premagal njegov večni tekmec Novak Đoković. Murray še nima zmage na OP Avstralije. V Melbournu je že petkrat igral v velikem finalu, a bil za zmago vedno nekoliko prekratek. Štirikrat ga je premagal Novak Đoković, enkrat pa Roger Federer. Prvi igralec sveta je med drugim opravil trening s Stanom Wawrinko.

Škot kljub porazu v Dohi meni, da igra dobro. "Igrati moram bolj napadalno. Proti Novaku (v Dohi, op. p.), sem igral precej dobro, potem ko sem prihajal naprej, nekajkrat sem jaz diktiral točke, vendar pa ne toliko, kot sem si dejansko želel. Mogoče sem bil nekoliko preveč za osnovno črto. Nekaj malih popravkov in bom tisti pravi."

Ne spreglejte