Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
12. 3. 2017,
11.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 12. 3. 2017, 11.17

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković bi lahko že danes končal kariero #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković, eden najboljših igralcev vseh časov, je na zadnji novinarski konferenci razkril, da je v svoji karieri že toliko dosegel, da bi lahko že danes končal svojo kariero. Priznal je še, da je postal drugačen igralec.

V Indian Wellsu poteka prestižni turni serije masters, kjer so se zbrali vsi najboljši igralci sveta. Med njimi tudi Novak Đoković, ki ga v nedeljo čaka dvoboj proti Britancu Kylu Edmundu. Nole letošnje sezone ni začel najbolje, saj sta se mu ponesrečila nastopa na OP Avstralije in v Acapulcu. Pred uvodnim dvobojem v Indian Wellsu ima velika pričakovanja.

"Če ne bi bil lačen uspehov, potem ne bi sedel tukaj" "Zdaj sem jaz eden od volkov, ki se vzpenja proti vrhu. Lačen sem, vendar nisem edini."  | Foto: Guliverimage/Getty Images "Zdaj sem jaz eden od volkov, ki se vzpenja proti vrhu. Lačen sem, vendar nisem edini." Foto: Guliverimage/Getty Images

"V svoji igri se veliko bolje počutim. Tudi psihološko se bolje počutim kot pred nekaj meseci. Če pogledam malo širše, sem zdaj drugačen igralec kot na koncu zadnje sezone. Počutim se bolj sproščeno in bolj sveže. Veselim se prihodnjih dvobojev in bolj samozavesten sem na igrišču. Moral sem se spet motivirati, da sem prišel na pravo pot," je uvodoma povedal 29 -letni Beograjčan.

Đoković je na novinarski konferenci povedal, da je on tisti, ki se vzpenja proti vrhu in da je v lažjem položaju. "Zdaj sem jaz eden od volkov, ki se vzpenja proti vrhu. Lačen sem, vendar nisem edini," se je zanimivo izrazil drugi igralec sveta.

"Če ne bi lačen uspehov, potem ne bi sedel tukaj, se pogovarjal z novinarji in igral na turnirju. V svoji karieri sem že veliko dosegel. Zelo sem zadovoljen s svojimi uspehi in z lahkoto bi lahko končal kariero in rekel 'Dovolj je bilo.' Vseeno bom še vedno vztrajal, ker si to še vedno želim. In dokler bo tako, bom igral."

Roger Federer mu je pobiral žogice

Med treningom Đokovića, ki ga je spremljala velika množica ljudi, se je zgodilo nekaj zanimivega. Po koncu točke je igrišče ob mreži prečkal Roger Federer. Ta je pozdravil množico in Novaku podal žogico. Švicar bo igral proti Francozu Robertu Stehpaneu.

Tako težkega žreba še nisem imel. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tako težkega žreba še nisem imel. Foto: Guliverimage/Getty Images Skupina smrti

Novaka, ki je že petkrat zmagal na tem turnirju, je doletel izredno težek žreb, saj se je znašel v isti polovici z Rogerjem Federerjem, Rafaelom Nadalom, Nickom Kyrgiosom, Juanom Martinom del Potrom, Aleksandrom Zverevom … To bo za Srba izjemno težka naloga.

"Neverjetno je videti toliko dobrih igralcev v isti polovici žreba. Zdaj je, kar je. Dejstvo je, da se Federer in Nadal vračata. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v uvodnih dneh, ko bo nekaj izredno močnih dvobojev. Mislim, da je to eden najtežjih žrebov, kar smo jih imeli."

 

Ne spreglejte