Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
24. 6. 2014,
11.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Radek Štepanek Wimbledon

Torek, 24. 6. 2014, 11.41

8 let

Novak Đoković: Iz porazov se poskušam nekaj naučiti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v prvem krogu brez težav opravil s Kazahstancem Andrejem Golubevom, v drugem krogu ga čaka precej težje delo.

Novak Đoković v letošnji sezoni na travnati podlagi ni odigral še nobenega turnirja, tako da je wimbledonski njegov prvi. Srbski zvezdnik si je po OP Francije vzel nekoliko počitka in kot kaže, mu je ta še kako prav prišel, saj je v uvodnem krogu Wimbledona po treh nizih z igrišča odpihnil Andreja Golubeva iz Kazahstana.

Štepanek je zelo neugoden nasprotnik

"Odličen začetek, tako da se nimam kaj pritoževati. Zelo sem zadovoljen s prvim nastopom na centralnem igrišču, ki je najbolj posebno igrišče, ki ga imamo v našem športu. Čeprav je bil to moj prvi dvoboj, sem bil zadovoljen s svojim gibanjem na igrišču in imel sem občutek, da lahko nadzorujem vsak svoj udarec. Upam, da bom nadaljeval v tem ritmu," je po zmagi povedal Đoković, ki verjame, da bi s takšno igro lahko premagal tudi svojega naslednjega nasprotnika. To bo izkušeni Radek Štepanek, ki je pred kratkim na travi premagal Andyja Murrayja.

"Štepanek je zelo izkušen igralec in zelo neugoden nasprotnik na travnati podlagi. Zelo dobro se giba po igrišču, igra agresivno in je eden redkih igralcev, ki prihaja na mrežo tako po prvem kot tudi po drugem servisu. Zavedam se, da bo izkoristil vsak prihod na mrežo. Če bom igral tako kot v prvem dvoboju, potem mislim, da imam dobre možnosti za zmago," je poudaril Nole, ki ima to leto v trenerskem taboru Borisa Beckerja.

Zdaj se želi osredotočiti na Wimbledon

Tudi letos imajo igralci kar nekaj težav s podlago. Sploh v uvodnih dvobojih podlaga zelo drsi. Seveda pa je to zelo neugodno za vse igralce, saj lahko hitro pride po poškodbe. "Trudim se, da ne razmišljam o tem. Normalno je, da je v uvodnih dvobojih nekaj zdrsov in padcev. Pred tem nisem imel nobenih dvobojev na travi, kar je lahko težava pri mojem gibanju. Na treningih se bom poskušal kar najbolje pripraviti na naslednji dvoboj," je še povedal 26-letni igralec, ki je lani izgubil v finalu proti Andyju Murrayju. Po njegovih besedah je ta dvoboj že pozabljen.

"Minilo je že leto dni. Ta finale ni posebno vplival na mene. Murray je bil boljši v odločilnih trenutkih. Spisal je zgodovinsko zmago, imel pa je tudi izredno podporo občinstva, ki je bila odločilna. Vseeno se je lepo vračati v Wimbledon, kjer sem zmagal leta 2011. To je bil moj največji uspeh v karieri. Poraze, ki jih doživim, poskušam izkoristiti za to, da se iz njih nekaj naučim. Že tretje leto zapored sem na OP Francije izgubil proti Nadalu, ampak bom vztrajal. To je moj glavni moto v karieri, vendar zdaj se moram osredotočiti na Wimbledon," je še povedal srbski zvezdnik, ki bo kmalu postal tudi oče.

Ne spreglejte