Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
28. 6. 2016,
11.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Wimbledon tenis

Torek, 28. 6. 2016, 11.53

6 let, 6 mesecev

Nogometaši doživeli katastrofo, on pa je pripravil senzacijo na sveti travi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Marcus Willis

Prvi dan turnirja v Wimbledonu je za pravo teniško senzacijo poskrbel britanski igralec Marcus Willis. Za njim stoji prav posebna zgodba, po kateri bi lahko posneli hollywoodski film.

Ponedeljek je sicer minil v znamenju nogometa, saj je Anglija na evropskem nogometnem prvenstvu doživela katastrofalen poraz proti Islandiji (2:1). Nekateri so bili popolnoma poklapani, drugi pa poraza veseli kot otroci. Za veliko bolj veselo novico za Angleže pa je na wimbledonskih igriščih poskrbel Marcus Willis.

Čestitat mu je prišel Goran Ivanišević, njegov veliki vzornik

Ta teden se je v Wimbledonu začel najprestižnejši teniški turnir, kjer je za pravo senzacijo poskrbel domač teniški igralec Marcus Willis. Ta je moral v kvalifikacijah zmagati šest dvobojev in se kot 772. igralec uvrstil na glavni turnir. Zdaj je šel še korak dlje. V prvem krogu glavnega turnirja je po treh nizih (6:3, 6:3, 6:4) premagal Ricardasa Berankisa, 54. igralca sveta. Zgodba je še bolj zanimiva, saj ga v naslednjem krogu čaka eden največjih igralcev vseh časov Roger Federer.

"To je že malce strašljivo," so bile prve besede 25-letnega teniškega igralca, ki si je z zmago v prvem krogu že prislužil 50 tisoč funtov (60 tisoč evrov). "Stvari so malce ušle izpod nadzora. Goran Ivanišević mi je prišel čestitat. On je bil moj vzornik."

Dekle mu je reklo, da bi bil idiot

Še februarja se je želel preseliti v ZDA, kjer bi otroke učil tenisa. Njegovo dekle Jennifer Bate mu je reklo, da bi bil idiot, če bi se vdal. "Imel sem možnost, da bi odšel v Philadelphio. Ne vem, ali bi zares šel, vendar sem imel možnost. Potem sem srečal dekle, ki mi je reklo, da naj tega ne storim, in nisem," je povedal Willis.

Marcus Willis je imel na tribunah veliko podporo domačih navijačev. | Foto: Marcus Willis je imel na tribunah veliko podporo domačih navijačev.

V mlajših kategorijah je veljal za zelo talentiranega igralca. Enkrat so ga celo zaradi neprimernega vedenja z OP Avstralije poslali domov. Zamudil je na avtobus in na trening prišel brez loparjev. "Mislim sem, da to ni nič takšnega. Nisem vedel, koliko dela je treba vložiti v to. To sem spoznal šele v zadnjih letih."

Roger Federer: Njegova zgodba je neverjetna

V naslednjem krogu novega britanskega junaka čaka Roger Federer, 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. Švicar, ki je v prvem krogu po treh nizih opravil z Guidom Pello, je navdušen nad njegovo zgodb. "To je točno tisto, kar naš šport včasih potrebuje – nekoga, ki pride od nikoder. To je velik trenutek zanj, prav tako tudi zame in tega sem resnično vesel. Njegova zgodba je neverjetna."

Roger Federer: To je točno tisto, kar naš šport včasih potrebuje – nekoga, ki pride od nikoder.  | Foto: Roger Federer: To je točno tisto, kar naš šport včasih potrebuje – nekoga, ki pride od nikoder.

Marcus se zaveda, da ga v naslednjem dvoboju čaka vse prej kot lahko delo, a se ne namerava predajati vnaprej. "Preprosto je boljši. Gre za celostnega igralca. On je legenda našega športa in zelo ga spoštujem. Vseeno bom šel na igrišče in ga skušal premagati," je pred naslednjim dvobojem povedal 25-letnik, ki še vedno živi pri svojih starših.

Ob tem uspehu mu ni pozabil čestitati niti najboljši britanski igralec Andy Murray. Škot je tudi na letošnji turnir v Wimbledonu prišel z željo po zmagi. V svoji ekipi ima spet češkega trenerja in nekdanjega vrhunskega igralca Ivana Lendla.

Ne spreglejte