Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
8. 2. 2017,
12.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Davisov pokal tenis sodnik

Sreda, 8. 2. 2017, 12.53

6 let, 6 mesecev

Nesrečni francoski sodnik: Današnji igralci so lahko malce nori #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Zadnji konec tedna je v Davisovem pokalu med Kanado in Veliko Britanijo na igrišču potekala prava mala drama, potem ko je Kanadčan Denis Shapovalov z žogico v oko zadel sodnika Arnauda Gabasa.

Gabas je dvoboj prekinil oziroma ga odločil v korist Velike Britanije, ki se je uvrstila v četrtfinale Davisovega pokala. | Foto: Guliverimage/Getty Images Gabas je dvoboj prekinil oziroma ga odločil v korist Velike Britanije, ki se je uvrstila v četrtfinale Davisovega pokala. Foto: Guliverimage/Getty Images

K sreči jo je francoski sodnik odnesel brez hujših posledic. Mladi kanadski igralec je v besu žogico udaril proti tribunam, ob tem pa zadel sodnika, ki se je takoj prijel za oko. Gabas je dvoboj prekinil oziroma ga odločil v korist Velike Britanije, ki se je uvrstila v četrtfinale Davisovega pokala.

Francoza, ki mu je oko vidno zateklo, so odpeljali v bolnišnico v Ottawi, kjer so opravili preventivni pregled, vendar so ugotovili, da ni utrpel hujše poškodbe. Sodnik je pozneje povedal, da je imel srečo.

Kot Rocky Balboa

"Z igrišča sem prišel kot Rocky Balboa. Na videu je vse skupaj videti precej strašno. Včasih se moramo sodniki izogniti žogicam, ampak tokrat nisem imel nobenih možnosti. Srečo imam, saj bi bilo lahko veliko huje. Današnji igralci so lahko malce nori. Videl sem, da je jezen in da bo nekaj storil, vendar si nisem mislil, da me bo zadel."

Denis Shapovalov je bil šokiran. | Foto: Guliverimage/Getty Images Denis Shapovalov je bil šokiran. Foto: Guliverimage/Getty Images

Sedemnajstletnemu Shapovalovu, ki se je sodniku takoj opravičil, je Mednarodna teniška zveza določila sedem tisoč dolarjev (6.500 evrov) kazni. "Bil je povsem šokiran, ko se mi je prišel opravičit. Ta trenutek sem v redu. Jemljem tablete proti bolečinam, doma pa bom obiskal še specialista," je za kanadske medije povedal Arnaud Gabas.

Ne spreglejte