Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
4. 8. 2017,
8.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Nick Kyrgios Novak Đoković Jelena Janković

Petek, 4. 8. 2017, 8.21

6 let, 6 mesecev

Nekdanja prva igralka sveta v vse večjih težavah #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Jelena Janković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Jelena Janković, nekdanja prva igralka sveta, ima v letošnji sezoni veliko težav s poškodbami, saj dvoboje izgublja kot po tekočem traku. Na turnirju v Washingtonu, ki poteka ta teden, je morala predati dvoboj. Kot pravi bo poskušala nastopiti na OP ZDA, potem pa bo razmišljala kako naprej, saj kot pravi muči sebe in občinstvo.

Jelena Janković je v letošnji sezoni le bleda senca tistega, kar je kazala pred leti. Dolga leta je bila na svetovni lestvici med najboljšo deseterico, leta 2008 pa je bila celo prva igralka sveta. Jankovićeva je danes na lestvici WTA uvrščena na 69. mesto in s takšnim nadaljevanjem bo le še drsela po lestvici navzdol.

Nima več volje in motivacije. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nima več volje in motivacije. Foto: Guliverimage/Getty Images Telo ji ne dopušča več takšnih naporov

"Vedno se borim, rada imam ta šport in rada tekmujem, vendar mi na žalost telo ne dopušča, da igram na visoki ravni. V zadnjem obdobju me poškodbe ubijajo, izgubila sem zaupanje, voljo in motivacijo," je priznala srbska teniška igralka, ki je imela lani dve resnejši poškodbi, letos pa ima kronične težave s hrbtom, kar je po njenem mnenju posledica 17-letnega igranja na betonu.

V zadnjem času smo priča mnogim poškodbam teniških igralk in igralcev. Pred kratkim se je za prekinitev sezone odločil njen rojak Novak Đoković, težave s poškodbami pa imata tudi Viktor Troicki in Janko Tipsarević. Tri dvoboje zapored je predal tudi mladi Avstralec Nick Kyrgios, ki je že pred predajo svoji mami na tribunah govoril, da ne želi igrati. Gledalci so ga ob odhodu z igrišča celo ižvižgali.

Ne želi mučiti sebe in navijače "Po svetu imam veliko navijačev, ki me podpirajo, a na žalost na igrišču ne morem dati tistega kar bi želela." | Foto: Reuters "Po svetu imam veliko navijačev, ki me podpirajo, a na žalost na igrišču ne morem dati tistega kar bi želela." Foto: Reuters

Jankovićeva se temu ne čudi, saj kot je povedala igralci niso stroji."Ne želim se pritoževati, ampak zdaj sem dejansko prišla do stanja, ko zelo težko zdržim te napore. Na primer tukaj sem dobila niz, nato pa nisem mogla nadaljevati. To me boli, ker nisem tip človeka, ki rad predaja dvoboje. Vedno želim igrati do konca, ampak dejansko ne morem … Na žalost imajo težave tudi Nole, Viktor in Janko. Vsi imajo težave in verjetno od vseh vsakodnevnih napornih treningov, potovanj. Naš način življenja je zelo nenavaden in po eni strani tudi nezdrav," meni 32-letna teniška igralka.

Jankovićeva za zdaj ne ve, kako se bo nadaljevala njena sezona, a je jasno, da se bo zdaj vzela nekaj počitka. "Želela bi, da toliko pridem k sebi, da odigram OP ZDA, potem pa bomo videli. Ničesar ne morem obljubiti, ker nisem naredila načeta, kako nadaljevati. Nekaj moram storiti, ker mučim sebe in občinstvo na tribunah. "Po svetu imam veliko navijačev, ki me podpirajo, a na žalost na igrišču ne morem dati tistega kar bi želela," je za ameriške medije povedala Jelena, ki je v svoji karieri zmagala na 15 turnirjih serije WTA.

Ne spreglejte