Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
16. 3. 2017,
11.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

Natisni članek

Rafael Nadal Nick Kyrgios Roger Federer Novak Đoković

Četrtek, 16. 3. 2017, 11.50

6 let, 6 mesecev

Ne gre in ne gre, Đoković pa v svojem slogu lomi loparje #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novaku Đokoviću letos ne gre in ne gre. Na turnirju v Indian Wellsu, kjer je do zdaj že petkrat slavil, se je moral posloviti v osmini finala, potem ko je priznal premoč Nicku Kyrgiosu. Od tekmovanja se je že poslovil tudi Rafael Nadal, potem ko ga je premagal zimzeleni Roger Federer.

Na turnirju serije masters v Indian Wellsu sta morala kovčke pripraviti Novak Đoković in Rafael Nadal. Že nekaj časa je jasno, da Nole v letošnji sezoni igra po sistemu toplo-hladno. Zgodba se je ponovila v sredo, ko je moral Srb priznati premoč "problematičnemu" Avstralcu, ki je Novaka letos premagal že v četrtfinalu turnirja v Acapulcu. S tem se je končal Đokovićev niz 19 zaporednih zmag v Indian Wellsu.

"Ta niz je bil neverjeten in ponosen sem na njega, a enkrat se je moralo tudi to končati," je po dvoboju povedal drugi igralec sveta, ki znova ni hotel komentirati razporeda dvobojev. Đoković je imel namreč le 18 ur časa za pripravo po prejšnjem dvoboju.

Đoković ni mogel preučiti servisov

Kyrgiosu je uspelo, kar že dolgo ni nikomur. Osem let je trajalo, da je nekdo na trdi podlagi dvakrat zapored premagal Beograjčana. Pravzaprav je Nick šele tretji igralec, ki mu je to uspelo. Pred tem je leta 2009 Rogerju Federerju, leta 2008 pa še Andyju Murrayju, trenutno prvemu igralcu sveta.

Đoković je po dvoboju razlagal, da so razmere na igrišču veliko bolj ustrezale njegovemu nasprotniku. "Takšne razmere veliko bolj ustrezajo serverjem. Težko je preučiti njihove servise. Žogica je hitra in zelo visoko odskoči. Težko ga je 'prebrati', saj včasih servira tudi s hitrostjo 220 kilometrov na uro … Brezkompromisen je tudi pri drugem servisu in naredi veliko dvojnih napak. Ni mi uspelo tisto, kar je bilo v tistem trenutku najpomembnejše," je povedal 29-letnik, ki je izgubljal živce ob močnih in neubranljivih servisih Avstralca.

Roger Federer je Nadala premagal po dveh nizih. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je Nadala premagal po dveh nizih. Foto: Guliverimage/Getty Images

Federer presenetil še samega sebe

Veliko zanimanja je bilo tudi za epski dvoboj med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom. Dvoboj se je po dveh nizih končal v prid Federerja, ki je zmagal z izidom 6:2 in 6:3. To je bila že njegova druga zmaga nad Nadalom v tej sezoni. "Poskušal sem igrati tako kot v Melbournu. Če sem iskren, si nisem mislil, da bo tako," je bil odkrit Švicar, ki je povedal, da dvoboj fizično ni bil naporen.

Roger Federer v četrtfinalu pričakuje izjemno težek dvoboj z Nickom Kyrgiosom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer v četrtfinalu pričakuje izjemno težek dvoboj z Nickom Kyrgiosom. Foto: Guliverimage/Getty Images Kakšna izguba časa

To mu bo prišlo prav za naslednji dvoboj, saj ga v četrtfinalu čaka razpoloženi Nick Kyrgios. Z Avstralcem sta se do zdaj pomerila le enkrat, in sicer leta 2015 v Madridu, kjer je bil boljši 21-letni Kyrgios. Federer na tisti dvoboj nima najlepših spominov.

"Vesel sem, da tokrat moja sinova nimata rojstnega dneva, saj takrat nisem mogel biti z njima. Zapravil sem žogico za zmago in na koncu izgubil dvoboj. Takrat sem si mislil, kakšna izguba časa, zmeraj sem v Madridu. Zdaj sem srečen, da je moja družina z menoj in da nihče nima rojstnega dneva, tako da se lahko osredotočim le na tenis," je povedal Baselčan, ki pričakuje težek dvoboj s Kyrgiosom.

Ne spreglejte