Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
8. 6. 2015,
13.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Kavčič Blaž Trupej

Ponedeljek, 8. 6. 2015, 13.40

7 let, 12 mesecev

Najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič: Prišel je čas za spremembo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po skoraj štirih letih sodelovanja sta Blaž Kavčič in njegov trener Blaž Trupej sporazumno prekinila sodelovanje.

Do nadaljnjega bo trenutno najboljši slovenski teniški igralec deloval brez stalnega trenerja. V ekipi ostaja kondicijski trener Klemen Jakše. Skoraj štiriletno sodelovanja sta oba Blaža opisala kot uspešno, saj je "Kaljut" kljub številnim poškodbam v vseh teh letih ohranjal mesto med najboljšimi 100 igralci na svetu. Glavni razlog za prekinitev je bil predvsem različen pogled na nadaljnji teniški razvoj. Blaž Kavčič, ki se je na OP Francije moral posloviti že v prvem krogu, je v izjavi za javnost povedal: "Blagiju (Blažu Trupeju, op. p.) se iskreno zahvaljujem za vse, kar sva skupaj dosegla. Uspehov je bilo kar nekaj. Najbolj sem hvaležen, da mi je stal ob strani v vseh težkih trenutkih, ki pa jih je bilo z vsemi poškodbami v zadnjih letih kar precej. Poseben uspeh je, da se razhajava brez prepira in v dobrih odnosih, zato verjamem, da bova na tak ali drugačen način tudi v prihodnje še sodelovala. Oba imava veliko izkušenj. V tem trenutku mislim, da je to najboljša možnost za oba. Predvsem verjamem, da je prišel čas za spremembo. Blagiju želim vse najboljše v nadaljnji trenerski karieri in tudi v življenju."

Smeh, veselje in predanost treniranju

Trenutno 77. igralec sveta Blaž Kavčič je v tem času dosegel kar nekaj vrhuncev. Med drugim je dvakrat zaigral v tretjem krogu turnirja za grand slam – med najboljših 32 se je uvrstil na OP Avstralije (2013) in lani na OP ZDA. Blaž Trupej, ki je tudi kapetan slovenske ekipe v Davisovem pokalu, je svojemu zdaj že nekdanjemu varovancu zaželel vse dobro. "Čeprav se najini poti razhajata, Blažu in njegovi ekipi v nadaljevanju sezone in kariere želim vse dobro. Skoraj štiriletno sodelovanje je bilo polno izzivov, vzponov in padcev. Smeh, veselje in predanost treniranju so bili stalnica ter zaščitni znak najinega popotovanja v teniškem profesionalizmu. Privilegij, ki mi je bil dan, mi bo ostal v trajnem spominu."

Blaž Kavčič, ki se trenutno nahaja na turnirju serije ATP 250 na Nizozemskem, kjer igra na travi, je uvrščen tudi direktno v glavni žreb turnirja v Wimbledonu. V naslednjem mesecu dni ga čaka težka naloga, saj brani skoraj polovico ATP točk iz preteklega leta.

Ne spreglejte