Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
13. 6. 2017,
11.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Rafael Nadal Wimbledon OP Francije

Torek, 13. 6. 2017, 11.26

6 let, 6 mesecev

Nadal je razjasnil, zakaj v Wimbledonu nima skoraj nobenih možnosti #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Rafael Nadal je bil zadnji konec tedna na OP Francije zelo suveren, saj je še desetič v karieri osvojil turnir, njegova napoved pred Wimbledonom pa je precej bolj pesimistična. Nadala skrbijo kolena.

Poznavalci in strokovni komentatorji tenisa menijo, da sta Roger Federer in Rafael Nadal glavna favorita za zmago na turnirju v Wimbledonu, ki se bo začel že čez tri tedne. Kralj peska, ki je v zadnjih štirih letih v Wimbledonu najdlje prišel do četrtfinala, meni, da je to skoraj nemogoče. Veliko bo odvisno od tega, kako se bodo na travnato podlago odzvala njegova kolena, s katerimi ima že dolgo časa težave.

Rafael Nadal | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images V zadnjih štirih nastopih so ga izločili igralci zunaj stoterice

Po zadnjih uspehih na pesku je Nadal lahko upravičeno samozavesten, saj v Parizu ni oddal niti enega niza. To mu je uspelo le še v letih 2008 in 2009. Ne gleda na to Španec umirja žogico, saj pravi, da bo v Wimbledonu težko prišel do konca.

"Če bom čutil bolečine v kolenih, iz izkušenj vem, da je to skoraj nemogoče. Po letu 2012, ko so se začele težave, sem vsako leto težje igral na travi."

Majorčan je v Wimbledonu od leta 2006 do leta 2011 petkrat igral v finalu, nato pa je imel vse več težav s poškodbami. Lani je nastop zaradi težav z zapestjem odpovedal. V zadnjih štirih nastopih je vedno izgubil proti igralcu, ki ni bil uvrščen niti med prvih sto na svetovni lestvici (Lukaš Rosol - 100., Steve Darcis - 135., Nick Kyrgios - 144. in Dustin Brown - 102.).

Trava je podlaga, na kateri Španec res Rafael Nadal je zadnji konec tedna na OP Francije še desetič zmagal. | Foto: Reuters Rafael Nadal je zadnji konec tedna na OP Francije še desetič zmagal. Foto: Reuters uživa

Nadal ima težave predvsem zato, ker se žogica na travi odbija nižje kot na pesku. To pomeni dodatno obremenitev za njegova kolena. "Dolgo je že, odkar sem v Wimbledonu igral dobro. Sicer zelo rad igram na travi, to vsi vedo. To je podlaga, na kateri res uživam. Lani sem moral Wimbledon izpustiti, tako da upam, da bodo kolena zdržala in da se bom lahko pripravljal tako, kot sem načrtoval," je povedal 15-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

"Potreboval bom močne noge, če bom želel v Wimbledonu dobro igrati. Če tega ne bom čutil, verjetno nimam dobrih možnosti. Če bom zdrav in če se bom počutil dobro, lahko pokažem dobro igro."

Nepozabno finale leta 2008

Rafael Nadal je na najprestižnejšem turnirju zmagal leta 2008, ko je v nepozabnem finalu premagal Rogerja Federerja, leta 2010 pa je po treh nizih premagal Čeha Tomaša Berdycha.

Ne spreglejte