Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
11. 7. 2016,
10.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

tenis Wimbledon Andy Murray

Ponedeljek, 11. 7. 2016, 10.32

6 let, 7 mesecev

Murray jokal kot otrok, eden izmed navijačev pa je moral vzeti celo morfij

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Andy Murray

Andy Murray je v nedeljo še drugič v karieri osvojil teniški turnir v Wimbledonu. Škot je po zmagi jokal kot otrok in pozneje priznal, da je bila ta zmaga zanj nekaj posebnega. Med gledalci je bil tudi navijač, ki je moral vzeti morfij, da je lahko prišel na dvoboj.

Andy Murray je že pred finalom veljal za velikega favorita in to vlogo na koncu tudi upravičil. Tokrat je v velikem finalu po treh nizih in slabih treh urah premagal Miloša Raonića, ki je prvič igral v finalu turnirja za grand slam. Za Murryja je bila to druga lovorika na sveti travi, skupno pa tretja. A kot je Škot povedal po veliki zmagi, je bila ta zadnja nekaj posebnega. To se je videlo tudi na igrišču, saj ni mogel zadrževati solz.

V tej lovoriki bo bolj užival

"Zdaj je drugače. Zdaj sem bolj srečen. Prvič, ko sem zmagal v Wimbledonu, sem čutil olajšanje. Zdaj bom bolj užival. Tokrat želim čas preživeti s svojo družino, najbližjimi prijatelji in tistimi, s katerimi delam," je po dvoboju povedal letošnji zmagovalec Wimbledona.

Andy Murray | Foto:

V svoji karieri je Murray doživel vrsto bolečih porazov, saj je v enajstih finalih na turnirjih za grand slam z igrišča kot zmagovalec odšel le trikrat. "Neuspeh ni tako strašna stvar. Bil sem v položaju, ko bi lahko zmagal, a sem večinoma izgubljal proti najboljšim igralcem. Iz tega sem se vedno kaj naučil. Pred tem dvobojem ni bilo nič drugače, a v tesnih podaljšanih igrah sem se zavedal, da sem že bil v takšnih položajih, kar mi je pomagalo. Ponosen sem, da sem dvakrat zmagal v Wimbledonu, saj vem, kako težko je zmagati tukaj," je razlagal 29-letni teniški igralec, ki v zadnjem času znova sodeluje z legendarnim teniškim igralcem Ivanom Lendlom.

Vzel je morfij, da ga je lahko prišel gledat

Tako kot vedno je bilo na osrednjem igrišču All England Cluba navijaško razpoloženje. V množici gledalcev je bilo tudi veliko znanih imen. Med gledalci je bil tudi navijač, ki je vzel morfij, da je lahko prišel gledat finalni dvoboj. Zaradi zdrobljene medenice je že več kot mesec dni v bolnišnici, a tega dvoboja ni želel zamuditi. "Upam, da je z njim vse v redu. Takšne zgodbe me delajo srečnega in ponosnega. Na turnirju poskušam vse stvari odmisliti, saj čutim veliko pritiska in stresa, vendar je bila podpora, ki sem jo imel zadnja dva tedna, še posebej v finalu, izjemna. To zelo pomaga."

Verjame mu vse, kar mu reče

Ivan Lendl je bil prisoten že pri prvih dveh osvojenih grand slamih. Očitno je to zmagovalna kombinacija, česar se zaveda tudi Murray. "On je vodja in zaradi rezultatov, ki sva jih dosegla, mu verjamem vse, kar reče. Pod njegovim vodstvom igram svoj najboljši tenis," je razlagal Murray.

"On je vodja in zaradi rezultatov, ki sva jih dosegla, mu verjamem vse, kar reče," je glede Ivana Lendla povedal Murray. | Foto: "On je vodja in zaradi rezultatov, ki sva jih dosegla, mu verjamem vse, kar reče," je glede Ivana Lendla povedal Murray.

Čeprav je najboljši britanski igralec že v zrelih športnih letih (29 let), še vedno verjame, da lahko v svoji karieri še veliko doseže. "Še vedno čutim, da lahko igram svoj najboljši tenis in da imam možnost zmagati še na več turnirjih za grand slam. Vsaka lovorika pride v svojem obdobju. Nekatere pridejo pri zgodnjih dvajsetih, nekatere sredi dvajsetih. Upam, da bodo moje še prišle," je še povedal eden največjih britanskih športnikov.

Ne spreglejte