Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
12.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 12.59

8 let

Murray je izvlekel polfinale, tam tudi Đoković in del Potro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Wimbledonu so v moški konkurenci končali vsi štirje četrtfinalni obračuni. Z izjemo Murrayja so se Đoković, del Potro in Janowicz v predzadnjo fazo tekmovanja uvrstili zlahka (3:0).

Đoković je v četrtfinalu izločil sedmopostavljenega Čeha Tomaša Berdycha s 7:6 (5), 6:4 in 6:3. "Začel sem dobro, imel nekaj priložnosti za 'break', a mi jih ni uspelo unovčiti. Niz je tako odločila ena napaka v podaljšani igri. Dvoboj je bil sicer zelo tesen, lahko bi se nagnil na katero koli stran. V drugem nizu je imel dva 'breaka' prednosti in še zdaj ne vem, kako se mi je uspelo rešiti iz tega. Toda dobro sem serviral in vračal žogice. Želim si priti zelo daleč na tem turnirju, saj igram zelo dober tenis, čeprav trava ni moja najljubša podlaga," je po dvoboju dejal Đoković, ki bo zaigral v 13. zaporednem polfinalu na turnirjih za grand slam.

Tam ga čaka Del Potro, proti kateremu je Đoković, ki ga je s tribun spodbujal tudi rojak in nogometni zvezdnik Manchester Uniteda Nemanja Vidić, v 11 dvobojih osemkrat zmagal. Del Potro je bil sicer v četrtfinalu boljši od četrtega nosilca, Španca Davida Ferrerja, s 6:2, 6:4 in 7:6 (5), čeprav mu je v prvi igri grd padec izsilil celo nekaj solz zaradi bolečin v kolenu, ki mu ga je zasukalo.

"Bil sem zelo blizu tega, da predam dvoboj. Res je bilo boleče. Toda zdravnik mi je dal nekaj čudežnih tabletk, tako da sem lahko nadaljeval in prišel v polfinale. Mislim, da sem igral najboljši tenis doslej. Zelo dobro sem zadeval s 'forehandom', dobro serviral," je povedal del Potro, ki je prvi Argentinec v polfinalu Wimbledona po Davidu Nalbandianu iz leta 2002.

V poljskem obračunu je 203 centimetre visoki Janowicz v treh nizih s 7:5, 6:4 in 6:4 ugnal Lukasza Kubota, 130. igralca sveta, in tako postal prvi Poljak v zgodovini, ki mu je uspelo priti v polfinale katerega izmed turnirjev velike četverice. "Sem zelo srečen. Nisem pričakoval, da bom prišel tako daleč v Wimbledonu. Res, nimam besed. Sem samo zelo srečen in prav nič mi ni pomembno, če sem pri ali drugi Poljak v polfinalu. Pomembno je, da sem med četverico. To je vse," je bil vzhičen Janowicz.

Ta se bo v drugem polfinalu pomeril Murrayjem, ki je Španca Fernanda Verdasca ugnal šele po petih nizih. Španec je vodil že z 2:0 v nizih, a v 11. igri zadnjega, petega niza izgubil igro na svoj servis, kar je Škot unovčil in postavil končni izid 4:6, 3:6, 6:1, 6:4 in 7:5. Murray je tako obdržal možnosti, da postane prvi britanski zmagovalec Wimbledona po letu 1936. "Napredoval sem po neverjetno težkem dvoboju. Prav lahko bi ga dobila oba. Toda nekako sem našel pot do zmage," je po dvoboju na kratko dejal Murray.

Ne spreglejte