Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
6. 9. 2016,
10.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

OP ZDA tenis

Torek, 6. 9. 2016, 10.12

6 let, 6 mesecev

Mlada Hrvatica po veliki senzaciji: Mislim, da prihaja moj čas

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Anja Konjuh

Ana Konjuh, Hrvatica na OP ZDA, piše zanimivo zgodbo. Šele osemnajstletna Konjuhova se je po zmagi nad četrto nosilko turnirja Poljakinjo Agnieszko Radwansko uvrstila v četrtfinale in tako dosegla uspeh kariere.

To je bil za igralki drug medsebojni dvoboj. Prvega sta odigrali na letošnjem Wimbledonu, kjer je imela Hrvatica tri zaključne žogice za zmago, a se ji ni izšlo. Pravzaprav je imela takrat precej smole. V eni izmed zadnjih točk v podaljšani igri si je Ana zvila gleženj in od tistega naprej ni dobila nobene točke in dvoboj nesrečno izgubila.

Vrtel se ji je film iz Wimbledona

"Pred tem dvobojem se mi je zavrtel dvoboj v glavi. Imela sem zaključne žogice in zgrešila sem forehand oziroma vse forehande. Nikakor mi ni uspelo," se je po veliki zmagi na OP ZDA spominjala 92. igralka na svetu, ki je tokrat proti Poljakinji zadela 38 "winnerjev", ob tem pa dodala šest asov.

"Bil je izjemen večer. Tokrat sem dobila povratni dvoboj, tako da sem res vesela. Resnično sem navdušena nad dvobojem. Tokrat sem izkoristila svojo priložnost. Mislim, da moj čas prihaja," je po dvoboju povedala mlada Hrvatica, za katero je na tribunah navijala tudi Iva Majoli, nekdanja vrhunska igralka, ki je leta 1997 osvojila OP Francije.

* Intervju z Ivo Majoli

"Mislim, da je nekaj neverjetnega, kako je je odigrala dvoboj. Bila je zelo mirna in bila je videti, kot da je že dolgo časa na turneji. Zelo potrpežljiva, čakala je na svojo priložnost in bila je zelo agresivna. To je bila velika in neverjetna zmaga."

Nad zmago Konjuhove je bila navdušena tudi nekdanja vrhunska teniška igralka Iva Majoli. | Foto: Nad zmago Konjuhove je bila navdušena tudi nekdanja vrhunska teniška igralka Iva Majoli.

"Ni dvoma, da gre za velik talent"

Po njenih velikih zmagah v mladinski konkurenci se je njen napredek v profesionalnem tenisu nekoliko ustavil. Imela je težave s hrbtom, prav tako pa je že dala skozi operacijo zapestja. "Ni ji bilo lahko, vendar sem že na olimpijskih igrah videla, kako odločena je. Ni dvoma, da gre za velik talent. Psihološko je zelo močna igralka, zato je bila tako zgodaj prva igralka sveta med mladinkami. Bilo je le vprašanje časa," je še za nytimes.com povedala Majolijeva, ki je danes tudi kapetanka hrvaške reprezentance v pokalu Fed.

Ne spreglejte