Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 7. 2014,
9.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2014, 9.09

8 let

Marin Čilić: Đoković je najbolj ranljiv na travnati podlagi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v osmini finala suvereno premagal francoskega igralca Jo-Wilfrieda Tsongaja. Dvoboj se je končal po treh nizih, za zmago pa je potreboval slabi dve uri.

Marsikdo je pričakoval bolj tesen dvoboj, vendar je Đoković vseskozi narekoval ritem igre, saj je prva dva niza dobil brez večjih težav, tretji niz pa se je končal po podaljšani igri. Srb je dvoboj končal z izjemnim udarcem, tako da je Francoz žogico le pospremil s pogledom.

"Tsonga je eden najboljših igralcev in najbolje igra na največjih turnirjih. Zmagati v treh nizih proti igralcu, ki se zelo dobro počuti na travnati podlagi, je zame izjemen uspeh. Zadovoljen sem s svojo igro, psihološko pripravo in raznolikostjo v igri. Zelo dobro sem igral tudi z osnovne črte," je po dvoboju zadovoljno razlagal Đoković.

"Najtežje je bilo v tretjem nizu, potem ko je začel Tsonga zelo dobro servirati. Rešil sem nekaj pomembnih točk in to je bilo najbolj pomembno," je razlagal drugi igralce sveta, ki ga v četrtfinalu čaka Hrvat Marin Čilić. Ta je prav tako po treh nizih z igrišča odpihnil Francoza Jeremyja Hardyja. "Čilić napreduje, izboljšal je svoj servis in to je zagotovo njegovo najmočnejše orožje na tej podlagi. Ve, kako je treba igrati na travi, in nima kaj izgubiti. Veselim se že tega dvoboja," je na koncu dodal Đoković, ki že ima eno zmago v Wimbledonu.

Imeti ob sebi Gorana Ivaniševića je velik plus zame

Za hrvaškega teniškega igralca Marina Čilića je to prvi četrtfinale v Wimbledonu. Odkar trenira pod vodstvom Gorana Ivaniševića, ki je zmagal v Wimbledonu leta 2001, se njegovi rezultati vidno izboljšujejo. Predvsem je velik napredek viden pri začetnem udarcu. "Imeti ob sebi Gorana Ivaniševća je zame velik plus. Velikokrat je igral v Wimbledonu, zato mi lahko pomaga z majhnimi nasveti. Zadeva zelo dobro deluje," je povedal 26. nosilec turnirja, ki je do zdaj nasprotnikom zabil že 33 asov.

25-letni Hrvat meni, da ima možnosti proti Novaku, ki je zagotovo favorit v dvoboju. "Mislim, da je Novak najbolj ranljiv na travnati podlagi, čeprav ima na njej že nekaj izjemnih uspehov. Za malenkost je boljši na trdi in peščeni podlagi, meni pa nekoliko bolj ustreza hitrejša podlaga. Vse je odprto, upam, da bom dobro igral," je dodal Čilić.

Ne spreglejte