Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2019,
13.11

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

Andreja Klepač Caroline Wozniacki Marija Šarapova Angelique Kerber teniški globus OP Avstralije

Petek, 18. 1. 2019, 13.11

5 let, 2 meseca

OP AVSTRALIJE (WTA), 5. DAN

Šarapova izločila lansko zmagovalko, 17-letnica ne ve, kaj se ji dogaja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27
Marija Šarapova | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Peti dan OP Avstralije je v ženski konkurenci postregel z zelo zanimivim obračunom med Marijo Šarapovo in Caroline Wozniacki. Na koncu ga je po treh nizih dobila Šarapova. Ekspresno se je v četrti krog uvrstila druga nosilka turnirja Angelique Kerber. V ženskih dvojicah je igrala tudi naša Andreja Klepač. Primorka se je brez težav uvrstila v tretji krog.

Rafael Nadal
Sportal Rafa brez milosti do avstralskega najstnika, Čilić se je le rešil #video

Šarapova: To so dvoboji, zaradi katerih treniram "Mislim, da je bila raven tenisa visoka, in zavedala sem se, da bo dvoboj težek." | Foto: Gulliver/Getty Images "Mislim, da je bila raven tenisa visoka, in zavedala sem se, da bo dvoboj težek." Foto: Gulliver/Getty Images

Rusinja vse od dopinške afere ni našla vrhunske forme, s katero je zmagovala pred leti. Ta večer pa je bila Šarapova videti kot v najboljših časih, saj je vseskozi pritiskala na tretjo nosilko turnirja in na koncu zasluženo slavila z izidom 6:4, 4:6, 6:3. Dvoboj je trajal dve uri in 26 minut. 

Šarapova, ki je znana po svojem glasnem vzklikanju, je po zmagi dejala. "Mislim, da je bila raven tenisa visoka, in zavedala sem se, da bo dvoboj težek. Lani nisem igrala veliko dvobojev z najboljšimi igralkami, zato sem bila zares vesela, ko sem dobila zadnji niz. To so dvoboji, zaradi katerih treniram."

Caroline Wozniacki je v dvoboju imela svoje priložnosti, a jih ni izkoristila. | Foto: Gulliver/Getty Images Caroline Wozniacki je v dvoboju imela svoje priložnosti, a jih ni izkoristila. Foto: Gulliver/Getty Images

V prvem nizu je najprej bolje kazalo Caroline Wozniacki, ki je v četrti igri Šarapovi vzela servis. Rusinja je udarila nazaj v sedmi in deveti igri ter zasluženo dobila prvi niz s 6:4. Ta je trajal 51 minut.

V drugem nizu se je Danki uspelo izvleči

V drugem nizu smo videli kar nekaj preobratov. Znova je bolje začela lanska zmagovalka Melbourna, saj je že v drugi igri nasprotnici odvzela servis in povedla z 2:0. Sibirska tigrica, kot imenujejo Šarapovo, je v nadaljevanju dvignila raven svoje igre in v peti igri izničila prednost Woznackijeve. Ko je že kazalo, da ima Marija stvari v svojih rokah, je Woznackijevi v deseti igri uspel "break". Niz je dobila s 6:4 in izenačila na 1:1.

V tretjem nizu ji je dvakrat odvzela servis

V uvodu tretjega, odločilnega niza smo sprva videli zelo izenačen boj. Nato je prvič v sedmi igri popustila Caroline in Šarapova je povedla s 4:3. Enaintridesetletna igralka je na servis nasprotnice odločno zaigrala še v deveti igri, ko je izkoristila drugo zaključno žogo in se veselila uvrstitve v četrti krog.

Amanda Anisimova | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Kako daleč lahko pride 17-letna Američanka?

Za veliko presenečenje je poskrbela mlada Američanka Amanda Anisimova, ko je premagala enajsto nosilko turnirja Belorusinjo Aryno Sabalenko (6:3, 6:2). Za 17-letnico je bila to verjetno največja zmaga v karieri. Anisimova (87. mesto) je trenutno najmlajša igralka, ki je uvrščena v prvo stoterico lestvice WTA in je na OP Avstralije po Jennifer Capriati (1993) najmlajša igralka, ki se je uvrstila v četrti krog. "Neverjeten občutek. Sploh ne vem, kaj se trenutno dogaja. Pričakovala sem težek dvoboj, saj je nasprotnica izjemna igralka. Ne morem verjeti, da sem se prebila skozi ta krog," je po dvoboju povedala Anisimova.

Ashleigh Barty bo naslednja nasprotnica Marije Šarapove. | Foto: Gulliver/Getty Images Ashleigh Barty bo naslednja nasprotnica Marije Šarapove. Foto: Gulliver/Getty Images

Avstralka Ashleigh Barty boljša od Grkinje

Domačinka Ashleigh Barty je v dvoboju premagala Grkinjo Mario Sakkari. Druga teniška igralka sveta Nemka Angelique Kerber, ki je danes dopolnila 31 let, je svoj rojstni dan proslavila z gladko zmago v tretjem krogu odprtega prvenstva Avstralije. Njena žrtev je bila domačinka Kimberly Birrell, ki je nastopala s posebnim povabilom prirediteljev; Kerberjeva jo je po manj kot uri igre izločila s 6:1 in 6:0.

Andreja Klepač | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Andreja Klepač naprej po dveh nizih

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, ki je v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez uspešno začela nastope na odprtem prvenstvu Avstralije, je danes zmagala tudi v drugem krogu. Peti nosilki sta po uri in 25 minutah igre s 7:5 in 6:3 izločili romunsko-latvijski par, Sorana Cirstea - Jelena Ostapenko.

V tretjem krogu se bo slovensko-španska naveza pomerila z ameriško dvojico, Kaitlyn Christian - Asia Muhammad.

 

Ne spreglejte