Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Caroline Wozniacki

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 10.43

8 let

Marija Šarapova: Nisem tista, ki bi lahko napovedovala

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Marija Šarapova je še ena od glavnih nosilk, ki so se morale posloviti od OP ZDA. V osmini finala jo je po treh nizih izločila Danka Caroline Wozniacki.

V zadnjem obdobju postaja vse bolj jasno, da je konkurenca med teniškimi igralkami zelo izenačena. Boljše igralke se morajo za zmago truditi že od uvodnega kroga. Drugače je le, če si Serena Williams ‒ njo namreč le redko premaga manj znana igralka. Letos je pred drugim tednom turnirja izpadlo že kar nekaj glavnih nosilk. Po Simoni Halep (2) se je poslovila Petra Kvitova (3), v nedeljo pa sta v slovo pomahali deveta igralka Jelena Janković in Marija Šarapova (5).

Rusinja je podlegla udarcem nekdanje prve igralke sveta Caroline Wozniacki. Če je po drugem nizu kazalo, da je zmagovalka OP Francije ujela pravi ritem, je Danka v tretjem nizu udarila nazaj in zasluženo slavila po treh nizih.

"V tretjem nizu sem ji dovolila, da se je vrnila s svojo igro"

Šarapova nima rada daljših novinarskih konferenc, tokrat pa se je na ta račun pošalila, potem ko se je nad igrišči Flushing Meadovs razbesnela nevihta. "Ali je bila novinarska konferenca kdaj prekinjena zaradi nevihte," je v smehu vprašala 27-letna igralka, ki se pozneje vendarle ni mogla izogniti novinarskim vprašanjem. "Bil je dolg dvoboj. V tretjem nizu sem ji dovolila, da se je vrnila s svojo igro. Vračala je vse žogice, kar je orožje, značilno zanjo. V tem je zelo dobra. Preprosto mi ni uspelo igrati kot v drugem nizu, zato sem tudi izgubila," je na novinarski konferenci uvodoma povedala Marija Šarapova.

Od prvih osmih igralk sta na turnirju ostali le še dve nosilki. Na vprašanje, kaj se trenutno dogaja v ženskem tenisu, Šarapova ni znala konkretno odgovoriti. "To je zapleteno vprašanje. Nisem prava oseba, ki bi lahko napovedovala, kaj se bo zgodilo v ženskem tenisu. Lahko govorim le zase. Danes nisem opravila svojega dela, zato sem tudi izpadla. Morate vedeti, da je sezona zelo dolga in da je med letom ogromno turnirjev. Nikoli ne smeš podcenjevati nasprotnika. To se je pokazalo že na zadnjih turnirjih za grand slam," je še povedala ruska lepotica, ki bo zdaj držala pesti za svojega fanta Grigorja Dimitrova.

Ne spreglejte