Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 9. 2022,
9.35

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Pete Sampras Roger Federer

Petek, 23. 9. 2022, 9.35

1 leto, 6 mesecev

Legendarni Pete Sampras se je poklonil Rogerju Federerju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Pete Sampras Roger Federer | Tudi Pete Sampras se je poklonil Rogerju Federerju, ki bo danes odigral zadnji teniški dvoboj kariere. | Foto Guliverimage

Tudi Pete Sampras se je poklonil Rogerju Federerju, ki bo danes odigral zadnji teniški dvoboj kariere.

Foto: Guliverimage

Ameriška teniška legenda Pete Sampras, štirinajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, čigar vladavino v Wimbledonu je leta 2001 prekinil prav Roger Federer, se je prek družbenih omrežij v videoposnetku poklonil Švicarju. Federer bo danes v Londonu odigral zadnji teniški dvoboj kariere.

Roger Federer, zmagovalec 20 turnirjev za veliki slam in eden najboljših igralcev v zgodovini, bo danes v Londonu pred napovedano upokojitvijo odigral poslovilni dvoboj, ko bo na Laverjevem pokalu v dvojicah združil moči s tekmecem in prijateljem Rafaelom Nadalom.

Ob tej priložnosti se je Sampras spomnil njunega edinega dvoboja v Wimbledonu, ki ga je dobil mladi in nadarjeni Federer, takrat star le 19 let.

Pete Sampras Roger Federer | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Ne vem, kje naj začnem, zato bom začel od samega začetka," je najprej dejal Sampras in v posnetku neposredno nagovoril Federerja.

"Ko sva se prvič srečala, si imel komaj 19 let, bil si obetaven igralec in že takrat so veliko govorili o tebi. Uprizorila sva velik boj na osrednjem igrišču v Wimbledonu in premagal si me. V napetih petih nizih," je nadaljeval Sampras, ki je pred tem na angleški zelenici osvojil štiri zaporedne naslove, s čimer je svoj rekord povišal na sedem.

"Spominjam se, da sem zapustil igrišče z občutkom, da sem končno našel enakovrednega tekmeca," je dejal zdaj 51-letni Američan.

Sampras je nato svoj zadnji grand slam na odprtem prvenstvu ZDA osvojil leta 2002, potem pa se je športno upokojil. V naslednjih dveh desetletjih je z veseljem opazoval, kot pravi, kako se je Federerjeva kariera vzpenjala.

"Pravzaprav ti je uspelo vse"

"Takrat si nisem mislil, priznam, da boš imel 20 let pozneje za pasom 20 grand slamov, boš vrsto let številka 1, dominiral v našem športu ... Pravzaprav ti je uspelo vse," je Sampras pohvalil Federerja in ga označil za "res posebnega igralca".

Sampras je pohvalil tudi Federerjevo predanost delu in dejal, da je njegova znamenita tekoča igra kar malo prikrila trdo delo in garanje. "Pogrešali te bomo v naši igri," je sklenil Sampras.

Preberite še:

Roger Federer Rafael Nadal
Sportal Znano, kdaj in s kom bo zadnjič v karieri zaigral Roger Federer
Roger Federer
Sportal Federer: Vsi smo dobre volje, a je pred mano klif
Roger Federer
Sportal Presenečeni boste, kaj bi lahko Federer delal po karieri #video

 

Ne spreglejte