Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
25. 7. 2017,
9.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

2

Natisni članek

Marija Šarapova OP ZDA WTA

Torek, 25. 7. 2017, 9.12

6 let, 6 mesecev

Legendarna Američanka meni, da si Šarapova ne zasluži povabila na OP ZDA #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

2

Marija Šarapova in Chris Evert | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V zadnjih mesecih je bila pri Mariji Šarapovi glavna tema posebna povabila (wild card op. p.) na turnirje. V tem času se je kar nekaj teniških igralcev opredelilo glede tega, zdaj tudi Chris Evert, 18-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Potem ko je Marija Šarapova odslužila 15-mesečno kazen zaradi jemanja prepovedanih živil, je bilo kar nekaj turnirjev, ki so ji brez zadržkov ponudili posebno povabilo. Rusinja jih je do zdaj dobila sedem: Stuttgart, Madrid, Rome, Birmingham (ni igrala, op. p.), Stanford, Toronto in Tianjin.

Marija Šarapova že vneto trenira za ameriško turnejo. | Foto: Reuters Marija Šarapova že vneto trenira za ameriško turnejo. Foto: Reuters Legendarna Američanka meni, da bi morala igrati kvalifikacije

Konec avgusta je na sporedu OP ZDA, zadnji turnir za grand slam, kjer bi ruska nekdanja prva igralka sveta lahko dobila posebno povabilo. Zagotovo bi bilo to manjše presenečenje, če bi se ameriški organizatorji odločili za to potezo. Na primer francoski organizatorji na OP Francije se niso odločili za to potezo.

Podobnega mnenja je tudi nekdanja ameriška teniška igralka Chris Evert, ki je imela pogovor za CNN in je nekaj besed spregovorila tudi o Mariji Šarapovi in OP ZDA. "Mislim, da ni potrebno, da bi ji na turnirjih za grand slam dali posebno povabilo," je bila jasna Evertova, ki je na OP ZDA zbrala šest zmag.

"Mislim, da če bi igrala kvalifikacije, bi se prebila skozi in to bi ji pomagalo v glavnem delu turnirja. Navadni turnirji ji lahko dajo posebna povabila, če sami tako želijo, turnirji za grand slam imajo povsem drug status, zato mislim, da ni potrebno, da dobi povabilo."

 

Letos odigrala tri turnirje

Marija Šarapova je na lestvici WTA na 173. mestu. Če ji ameriški organizatorji ne bodo dali posebnega povabila, se bo morala ena najbolj prepoznavnih športnic na svetu na glavni turnir prebiti skozi kvalifikacije.

Šarapova je v letošnji sezoni igrala na treh turnirjih, potem pa se je zaradi poškodbe umaknila s teniških igrišč. V Stuttgartu se je prebila do polfinala, v Madridu je izpadla v drugem krogu, potem ko jo je premagala Eugenie Bouchard, ki je imela na račun Rusinje povedati veliko slabega. Zadnji turnir je igrala v Rimu, kjer morala predati dvoboj.

 

Ne spreglejte