Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2016,
7.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

tenis Andy Murray OP ZDA Kei Nišikori Stan Wawrinka Juan Martin del Potro

Četrtek, 8. 9. 2016, 7.16

6 let, 6 mesecev

OP ZDA (ATP), 10. dan

Japonec šokiral drugega nosilca Murrayja, Wawrinka izločil visokega Argentinca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Kei Nišikori | Foto Reuters

Foto: Reuters

Japonski teniški zvezdnik Kei Nišikori je v četrtfinalnem dvoboju odprtega prvenstva ZDA premagal drugega nosilca Andyja Murrayja, Švicar Stan Wawrinka pa je v štirih nizih odpravil Argentinca Juana Martina Del Potra. Tako sta se v četrtfinalu poslovila oba finalista letošnjega olimpijskega turnirja v Riu.

Wimbledonski in olimpijski prvak Britanec Andy Murray je v New Yorku ostal praznih rok, premagal ga je Japonec Kei Nišikori. Čeprav je vodil z 2:1 v nizih, mu to ni pomagalo. Najboljši azijski teniški igralec je bil v odločilnih trenutkih srečanja boljši.

Peti niz, ki je bil najbolj izenačen na srečanju, je dobil s 7:5. Ko je vodil s 4:3, si je v igri z lastnim začetnim udarcem zagotovil prednost 40:0, a je ni izkoristil. Pri 40:30 je zapravil nezahteven udarec na mreži in pomagal Škotu, da se je vrnil iz izgubljenega položaja. Škot je izenačil na 4:4 in povedel s 5:4, nato pa je na plin znova stopil Japonec. Murray ni mogel izsiliti podaljšane igre v petem nizu, saj mu je Nišikori v 12. igri napravil brejk in se po štirih urah atraktivnega tenisa veselil vnovičnega odmevnega uspeha v New Yorku. 

Švicar boljši od Argentinca

Tretji nosilec Stan Wawrinka je upravičil vlogo favorita. | Foto: Reuters Tretji nosilec Stan Wawrinka je upravičil vlogo favorita. Foto: Reuters Kot zadnja sta na osrednje igrišče Arthur Ashe stopila Švicar Stan Wawrinka in zmagovalec US opna iz leta 2009, Argentinec Juan Martin del Potro. Del Potro, ki se vrača po daljši poškodbi zapestja, se je pred srečanjem pohvalil z boljšo statistiko na medsebojnih srečanjih.

Wawrinko je premagal tudi letos na wimbledonski travi (pred tem je zaradi poškodbe preskočil devet zaporednih grand slam turnirjev), na trdi podlagi v New Yorku pa je bil boljši Švicar. Zmagal je s 3:1 v nizih in si priigral polfinalni dvoboj proti japonskemu izzivalcu. S tem je izenačil najboljšo uvrstitev na grand slam turnirju, ki poteka v ZDA. Na US opnu je v polfinalu zaigral že dvakrat (2013 in 2015).

"Mentalno je bil to eden od mojih zahtevnejših dvobojev. Vsi vemo, kako igra Juan Martin, proti njemu moraš biti potrpežljiv. Želel sem čim dlje ostajati v igrah, diktirati ritem in ga držati na backhand strani. V večji meri mi je to uspelo," je bil zadovoljen Švicar.

V drugem polfinalu se bosta pomerila prvi nosilec Srb Novak Đoković in deseto postavljeni Francoz Gael Monfils.

Ne spreglejte