Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
3. 5. 2017,
14.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

Andy Murray Anthony Joshua tenis boks

Sreda, 3. 5. 2017, 14.49

6 let, 6 mesecev

Koga zelo spoštuje novi boksarski prvak?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90
Anthony Joshua

V soboto, 29. aprila sta Anthony Joshua in Vladimir Kličko pred 90-tisočglavo množico uprizorila epski boksarski dvoboj. Na koncu je zmagal Britanec, ki se nikakor ni želel primerjati s teniškim igralcem Andyjem Murrayjem. Med drugim je razkril, kdo vse ga je poklical pred dvobojem in mu zaželel srečo. Bil je šokiran.

Britanec je svojega nasprotnika podrl na tla v peti rundi, Ukrajinec pa mu je z isto mero vrnil v šesti rundi. Odločilna je bila enajsta runda, potem ko je 41-letni Kličko dvakrat padel, za tem pa je sodnik prekinil dvoboj. S tem pa sta oba boksarja uprizorila enega najboljših dvobojev v boksu.

Anthony Joshua | Foto: Getty Images Foto: Getty Images "Jaz sem šele prišel"

Anthony Joshua, olimpijski prvak iz leta 2012, je tako najboljši po verzijah WBA, IBF in IBO in tako v Veliki Britaniji postal eden najbolj uspešnih športnikov. Na drugi strani je teniški igralec Andy Murray, trenutno prvi igralec na lestvici ATP in praktično že zadnjih deset let v vrhu.

"Andy Murray? Primerjava z njim? Ne, on je uspešen že dlje časa, in to na višji ravni. Jaz sem šele prišel," je za Mirror povedal 27-letni Joshua, ki Škota zaradi njegovih uspehov izjemno spoštuje.

"Kot sem rekel, uspešen je že dolgo časa in zasluži si vse pohvale, glede na to, koliko časa je že v športu. Andyja sem nekajkrat že srečal in vem, da je velik navdušenec boksa. Boks bo spremljal, kjerkoli že bo."

Poklical ga je tudi Elton John. | Foto: Guliverimage/Getty Images Poklical ga je tudi Elton John. Foto: Guliverimage/Getty Images

Bil je zbegan in šokiran

Joshua, ki je proti Kličku dosegel svoj 19. dvoboj, je prav tako razkril, da sta ga pred dvobojem klicala Elton John in Dr Dre in mu zaželela srečo. "Bil sem zbegan in šokiran. Mislil sem si: 'kako sem lahko govoril z Dr Dre?' Prav tako sem govoril z Eltonom Johnom. Poslal je sporočilo, da bi rad govoril z menoj in zaželel srečo," je še povedal nov boksarski junak.

Murray je zelo težko gledal dvoboj Andy Murray je s težavo gledal dvoboj. Čudila se mu je tudi njegova žena. | Foto: Reuters Andy Murray je s težavo gledal dvoboj. Čudila se mu je tudi njegova žena. Foto: Reuters

Po dvoboju se je oglasil tudi Škot, ki ni želel zamuditi tega spektakla. Iz Barcelone je prišel ravno pravi čas, da je lahko gledal dvoboj svojega rojaka. "Tresel sem se, ko sem gledal dvoboj. Moja žena me je gledala 'Je s teboj vse v redu?' Moral sem iti stran od televizorja. Stvari sem razpakiral v 30 sekundah, potem sem se vrnil in malo gledal. Videl sem, da zelo težko gledam, sploh če boksa nekdo, ki ga poznam," je razlagal 29-letni Škot, ki je Joshuo spoznal na olimpijskih igrah leta 2012.

Ne spreglejte