Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
7. 11. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

2

Natisni članek

poškodba Roger Federer Novak Đoković

Sreda, 7. 11. 2018, 4.00

5 let, 5 mesecev

Tenis in poškodbe

Kam gre tenis, samo v šestih dneh 23 predaj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

2

Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V zadnjem času pri tenisu vidimo kar nekaj poškodb. V ponedeljek je kot strela z jasnega na dan prišla novica, da je finalni turnir v Londonu odpovedal Rafael Nadal. Pred njimi se je moral za odpoved odločiti še Juan Martin del Potro. Poškodb je zmeraj več.

To pa še zdaleč nista edina dva teniška igralca, ki sta morala predčasno prekiniti letošnjo sezono. Dolgotrajne težave s komolcem je imel Novak Đoković, trenutno prvi igralec sveta. Ta se je na začetku letošnjega leta le odločil za operacijo komolca in se potem počasi vrnil v svetovni vrh. Zimzeleni Roger Federer že nekaj časa skrbno zbira termine turnirjev, dve leti zapored pa je že izpustil sezono na pesku.

Miloš Raonić | Foto: Reuters Foto: Reuters Samo v šestih dneh 23 predaj

Že dovolj zgovoren je podatek, da smo v novembru oziroma v šestih dneh na vseh teniških tekmovanjih (moški in ženske) videli kar 23 predaj ali odpovedi (vir: tennisexplorer). Če pogledamo samo zadnji turnir serije masters v Parizu, je tik pred začetkom turnirja nastop odpovedal Rafael Nadal, pozneje pa sta predčasno svoj lopar položila še Kanadčan Miloš Raonic in Damir Džumhur.

Andy Murray je posebna zgodba

Nekdanji prvi igralec sveta Andy Murray se že celo večnost ukvarja s poškodbo kolka. Škot je v letošnji sezoni odigral le sedem turnirjev, skupno pa odigral le 13 dvobojev. Največji uspeh je dosegel na turnirju v Washingtonu, ko se je prebil do četrtfinala.

Blaž Kavčič je imel veliko težav s stopali. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Kavčič je imel veliko težav s stopali. Foto: Vid Ponikvar Poškodbam se ne morejo izogniti tudi naši igralci. Med našimi ima zagotovo najdaljši bolniški karton Blaž Kavčič, saj ga že zadnjih nekaj let pestijo poškodbe. Kar nekaj težav je imel trenutno naš najboljši teniški igralec Aljaž Bedene. Ljubljančan je moral letos predati dvoboj v drugem krogu turnirja v Hamburgu.

Od vseh naštetih je v svoji karieri še najmanj težav imel Roger Federer, ki ima za mnoge najbolj prefinjeno teniško tehniko. Na tiskovni konferenci je Novak Đoković povedal svoje mnenje, zakaj ima Federer manj poškodb kot Rafael Nadal.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Federer že od nekdaj skrbi za svoje telo

"Oba sta izjemno uspešna in prava športnika na igrišču kot zunaj njega," je uvodoma povedal 31-letni Beograjčan, ki je ob tem poudaril, da je Federer vedno skrbel za svoje telo in načrtovanje turnirjev. "Tehnično je verjetno eden najboljših igralcev na svetu. Ko ga vidiš igrati, je videti vse tako enostavno in brezhibno. Mislim, da zaradi načina igre, ki ga ima, lahko tako dolgo vztraja v vrhu moškega tenisa. In je še vedno tam."

"Na drugi strani imamo Rafaela Nadala. Igralca, ki veliko ur preživi na igrišču. On dejansko rad trenira dve ali tri ure. Je igralec, ki gara, in to se mu tudi splača."

Novak Đoković: Tenis ni vse v mojem življenju "Ko bom enkrat to končal, bom končal." | Foto: Reuters "Ko bom enkrat to končal, bom končal." Foto: Reuters

Novak Đoković je povedal, da želi še nekaj časa uživati v tenisu. "To delam že vse življenje, tako da to ni nekaj, kar je prišlo ta teden. Sam poskušam biti osredotočen in poskušam čim bolje opraviti svoje delo. Ko bom enkrat to končal, bom končal. Tenis ni vse v mojem življenju. Imam še veliko drugih stvari. Imam družino, poskušam ostati to, kar sem, in kar sem že vse življenje. Mladi smo in življenje na turneji ni lahko. Nimam veliko prostega časa in zakaj ne bi iz tega potegnili najboljše," je še povedal Đoković.

Ne spreglejte