Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
19. 6. 2014,
9.48

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bernard Tomic Wimbledon

Četrtek, 19. 6. 2014, 9.48

8 let, 3 mesece

Kakšno presenečenje lahko pripravi razvpiti Bernard Tomic?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avstralski teniški igralec Bernard Tomic je svoje največje uspehe dosegel na turnirju v Wimbledonu, kaj lahko pripravi letos?

Kot pravi Tomic, je na zadnjih dveh turnirjih dobil dovolj dobrih občutkov, da lahko znova ogrozi kakšnega izmed glavnih favoritov. V All England Clubu je dosegel svoje največje športne uspehe. Lani je prišel do osmine finala, leta 2011 pa se je prebil celo do četrtfinala. Letošnjo sezono je začel zelo uspešno, saj je na turnirju v Sydneyju prišel vse do finala. Pozneje ga je ustavila poškodba.

Seveda kaj podobnega letos ne gre pričakovati, saj je imel februarja operacijo kolka, vendar so zadnje teniške predstave pokazale, da je trenutno 82. igralec sveta na pravi poti. Na turnirju v Eastbournu se je dostojno upiral prvemu nosilcu turnirja Richardu Gasquetu. V Queen's Clubu pa je prišel do drugega kroga, kjer je moral premoč priznati izkušenemu veteranu Radeku Štepaneku, ki je premagal tudi Andyja Murrayja, lanskega zmagovalca Wimbledona.

V Wimbledonu se počuti samozavestnega in močnega

"Dva turnirja in štirje dobri dvoboji so dobra priprava za Wimbledon. Lanski rezultati so bili podobni. Izgubil sem v prvem krogu Queen's Cluba, v Eastbournu pa sem prišel do četrtfinala in po teh dveh turnirjih sem se dobro počutil. Samozavestnega in močnega," je povedal šele 21-letni igralec, ki je pred časom polnil rumene strani, ko se je v eni izmed diskotek zabaval z napol golimi dekleti.

"Zadovoljen sem s tem, kako se stvari razvijajo v zadnjem času, in kdo ve, kaj se lahko zgodi. Wimbledon je moj najljubši turnir in če bo žreb ugoden … Prvi in drugi krog bosta zame zelo pomembna," je razlagal Tomic, ki je na "sveti travi" prvič nastopil pri svojih rosnih 17 letih. "To je eden največjih dogodkov v našem športu. Zadnja tri ali štiri leta se tukaj počutim zelo dobro in iz sebe stisnem najboljše igre," je še dodal Avstralec, ki se bo na naslednjih treningih osredotočal predvsem na agresivnost v svoji igri.

Ne spreglejte