Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
17. 5. 2017,
11.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Marija Šarapova

Sreda, 17. 5. 2017, 11.01

6 let, 6 mesecev

Kakšen dan za Marijo Šarapovo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V torek so organizatorji OP Francije sporočili, da Marija Šarapova ne bo dobila posebnega povabila za igranje v Parizu. To pomeni, da je letos ne bomo gledali na pariškem pesku. Ruski lepotici se je ta dan zgodilo veliko slabega, na odločitev Francozov pa so se že odzvali tudi nekateri igralci.

Kakšen torek za Marijo Šarapovo. Ruska teniška igralka se gotovo ne bo rada spominjala letošnjega 16. maja. Tik preden je na turnirju v Rimu stopila na igrišče, je nekdanja prva igralka izvedela, da ne bo dobila posebnega povabila za OP Francije. Kot da to še ne bi bilo dovolj, je pozneje zaradi poškodbe leve noge predala dvoboj, s tem pa tudi zapravila priložnost, da bi se neposredno uvrstila na turnir v Wimbledonu.

"Morda bi morali dati posebno povabilo tudi Lanceu Armstrongu?" | Foto: Reuters "Morda bi morali dati posebno povabilo tudi Lanceu Armstrongu?" Foto: Reuters "Malo imam že dovolj teh vprašanj"

Šarapova je dvoboj s hrvaško veteranko Mirjano Lučić Baroni predala v tretjem nizu, ta pa se na tiskovni konferenci ni mogla izogniti vprašanju glede Šarapove. "Malo imam že dovolj teh vprašanj, saj lahko govori sama zase," je sprva odgovorila Hrvatica.

"Čutim tako kot vsi preostali. Veste, kakšen je postopek in kaj se je zgodilo. Nekateri ljudje nas silijo govoriti, da je vse super in bla, bla, ampak zadeva je takšna, kot je. Pravzaprav me to ne zanima kaj dosti," je povedala Lučić Baronijeva. Ni hotela izdati imen, saj noče imeti kakršnihkoli težav. "Ne, ne – nihče nas ne sili, da moramo kaj govoriti."

Pozneje je izkušena 35-letna teniška igralka postregla z zanimivo primerjavo z zloglasnim kolesarjem Lanceom Armstrongom, ki so mu zaradi dopinga vzeli vseh sedem zmag na Dirki po Franciji. "Morda bi morali dati posebno povabilo tudi Lanceu Armstrongu. On je kar nekajkrat zmagal na Dirki po Franciji. Je tu kakšna razlika?" se je spraševala Mirjana.

Novak Đoković je v torek premagal Aljaža Bedeneta. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je v torek premagal Aljaža Bedeneta. Foto: Guliverimage/Getty Images

Đoković pravi, da mora biti Rusinja potrpežljiva

Nekoliko bolj spravljiv je bil Novak Đoković, ki je v drugem krogu premagal (7:6 (2),6:2) Aljaža Bedeneta, Slovenca z britanskim potnim listom. "Verjetno ji je ta trenutek težko, ampak tako je. Na nekaterih turnirjih ji bodo pomagali s posebnimi povabili, na nekaterih pač ne. Na žalost je ta turnir za grand slam eden njenih ljubših," je povedal srbski zvezdnik. Meni, da mora biti Rusinja potrpežljiva in na posameznih turnirjih nabirati točke, da se bo lahko neposredno uvrstila na največje turnirje.

Murray z odločitvijo Francozov nima težav

Andy Murray, trenutno prvi igralec sveta, po porazu proti Italijanu Fabiu Fogniniju ni bil najbolj razpoložen. Škot je dal že v preteklosti jasno vedeti, da ne odobrava posebnega povabila za igralce, ki se vračajo po dopinški kazni. "Francozi so se odločili tako, kot so si želeli. Jaz s tem nimam težav," je bil kratek Murray.

Škot je že od nekdaj velik nasprotnik dopinga. | Foto: Guliverimage/Getty Images Škot je že od nekdaj velik nasprotnik dopinga. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Moja odgovornost je, da zaščitim igro"

Odločitev je prek Facebooka sporočil predsednik francoske teniške zveze Bernard Giudicelli, ki je med drugim tudi sporočil, zakaj so se tako odločili. "Posebna povabila so za tiste, ki se vračajo po poškodbi, ne za tiste, ki se vračajo po kazni zaradi dopinga. Morda je razočarana, vendar je moja odgovornost, da zaščitim igro in da ni nobenih dvomov pri rezultatih," je povedal Giudicelli, ki je želel pred tem osebno obvestiti Šarapovo. "Klical sem jo trikrat, ampak je nisem uspel dobiti. Ni se javljala na telefon"

Ne spreglejte