Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
14. 8. 2017,
9.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

Roger Federer

Ponedeljek, 14. 8. 2017, 9.12

6 let, 6 mesecev

Kako hudo je z Rogerjem Federerjem?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer je v nedeljo v finalu turnirja serije masters v Montrealu po dveh nizih izgubil proti Aleksandru Zverevu. Predvsem v drugem nizu se je zdelo, da ima Federer težave s poškodbo. Številni se sprašujejo, ali bo Švicar v letošnji sezoni sploh še igral.

Roger Federer je moral v nedeljo zvečer priznati premoč mlademu Nemcu, potem ko ga je ta premagal v dveh nizih (6:3 in 6:4). Videlo se je, da njegovo gibanje po igrišču ni bilo pravo. Devetnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam o tem ni želel govoriti oziroma je le omenil, da tu in tam čuti bolečino v mišicah.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Je negotova udeležba na OP ZDA?

Medtem ko je Zverev z izjemno igro dobil svoj drugi turnir serije masters v sezoni, so se pojavile skrbi zaradi 36-letnega Federerja, ki je proti koncu drugega niza igral daleč pod svojo ravnjo. Kot je bilo videti na igrišču, ima Baslečan težave s hrbtom. Dva tedna pred OP ZDA bi bil to lahko velik udarec za Švicarja, ki je letos že osvojil dva turnirja velike četverice – OP Avstralije in Wimbledon. Najverjetneje pa je negotova udeležba na turnirju v Cincinnatiju, kjer je Roger drugi nosilec.

Federer: Morali bomo počakati

Roger, ki je doživel prvi poraz po 17 dvobojih, po porazu v finalu ni bil videti preveč zaskrbljen. V izjavi za ATP je o tem povedal: "Ves teden sem se dobro počutil. Tu in tam sem imel nekaj bolečin v mišicah, a zato, ker sem se vrnil na igrišča in ker sem igral na trdi podlagi. Po počitnicah in treningu je vedno šok za telo. Morali bomo počakati, videli bomo, kako se bom počutil v prihodnjih dneh."

Zverevu želi vse dobro

Kljub porazu v finalu ostaja optimist, saj meni, da ima za seboj uspešen teden. Kot je povedal, na tem turnirju finala sploh ni pričakoval, vseeno pa v tej sezoni nadaljuje dobre dvoboje. "Seveda sem po današnjem porazu razočaran. Mislim sem, da bom bolje igral. Želel sem se bolj boriti, da bi bil dvoboj bolj izenačen. Imel sem svoje priložnosti, vendar je Zverev igral zelo dobro, ves teden je dobro igral."

Pri dvajsetih letih je videti, da Aleksander Zverev postaja že prva teniška zvezda. Zanj je vesel tudi Federer, ki meni, da je njegov nasprotnik v finalu izjemno napredoval. "Tovrstne turnirje je zelo težko igrati, on je letos zmagal na dveh. V prihodnjih mesecih mu želim vse najboljše in upam, da bo sezono končal v tem slogu, saj ima zdaj veliko priložnosti."

Ne spreglejte