Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2011,
13.18

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Grega Žemlja Blaž Kavčič Roger Federer

Četrtek, 7. 7. 2011, 13.18

8 let, 1 mesec

Italijani na Sardiniji pometli s Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Italijanska moška teniška reprezentanca je s 5:0 premagala Slovenijo in se prebila v elitno skupino Davisovega pokala. Italijani so že v soboto povedli s 3:0, v nedeljo pa so še potrdili zmago.

Grega Žemlja v uvodnem petkovem dvoboju ni bil kos skoraj sto mest višjeuvrščenemu Fabiu Fogniniju in izgubil z 1:3 v nizih, enaka usoda pa je doletela tudi Blaža Kavčiča, ki ga je Potito Starace premagal s 3:6, 6:3, 6:2 in 6:4. V igri parov, za katero je italijanski kapetan delegiral Daniela Braccialija in Potita Staraceja, slovenske barve pa sta branila Žemlja in Kavčič, ki je vskočil naknadno in zamenjal poškodovanega Luko Gregorca (bolečine v kolenu), so gostitelji za zmago potrebovali tri nize. Uvodna je odločila podaljšana igra, Italijana pa sta pokazala več zbranosti.

V nedeljo sta bili na sporedu še dve partiji posameznikov, ki pa nista imeli več rezultatskega imperativa. Aljaž Bedene, ki je nastopil namesto Kavčiča, je zaradi bolečin v roki predal dvoboj Fogniniju, Žemlja pa proti Simoneju Bolelliju prav tako ni uspel iztržiti častne točke za Slovenijo.

Italijani so v dvoboju, ki je določil potnika v kvalifikacije za svetovno skupino Davisovega pokala (Slovenija ostaja v prvi evroafriški skupini), upravičili vlogo favorita. Višje uvrstitve na lestvici ATP niso bile naključne. Fabio Fognini zaseda 38. mesto na svetu, Potito Starace je 52., Simone Bolleli 121., Daniele Bracciali kot specialist za dvojice pa 39. na lestvici parov.

Najboljši Slovenec Blaž Kavčič je ta teden na 80. mestu, Grega Žemlja zaseda 136. pozicijo, tretjepostavljeni Aljaž Bedene (čuti bolečine v zapestju) je 273., Luka Gregorc, ki ima težave z bolečinami v kolenu, zato ni nastopil v dvojjicah, pa je 533.

Slovenija je imela kljub porazu prvič v zgodovini že zagotovljeno mesto v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Njeni možni nasprotniki prihodnje leto so med drugim: Velika Britanija, ki se skuša tudi s pomočjo Andyja Murrayja iz druge prebiti v prvo evroafriško skupino, Bosna in Hercegovina, Portugalska, Nizozemska, Poljska, Finska, Ukrajina, Slovaška, Danska in Madžarska.

V isti skupini kot Slovenija je igrala tudi Švica. S pomočjo Rogerja Federerja, ki potrebuje nastop za reprezentanco zaradi udeležbe za olimpijskih igrah leta 2012, je gladko premagala Portugalsko. "Fedex" je po pričakovanju dobil oba dvoboja.

Ne spreglejte