Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
10.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Bernard Tomic

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 10.56

6 let, 6 mesecev

Imel je milijonske ponudbe, a jih ni sprejel

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Bernard Tmic | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Bernard Tomić, avstralski teniški igralec, je v enem izmed zadnjih intervjujev dejal, da so mu nekatere druge države ponujale milijonske vsote, da bi igral za njih, a je ostal zvest Avstraliji. Med drugim je dejal, da ni tako slab človek, kot ga želijo prikazati nekateri.

Bernard Tomić je eden bolj talentiranih igralcev na teniški turneji, a s svojim odnosom do nasprotnikov in tenisa ni dosegel tistega, kar bi lahko. Nazadnje je veliko prahu dvignil, ko je v Wimbledonu izjavil, da se je dolgočasil na igrišču. Kot je dejal, je želel biti le iskren. Za to izjavo so ga kaznovali z 20 tisoč dolarji.

"To je bilo obdobje, skozi katerega sem šel. Zadnjih štiri ali pet mesecev nisem bil motiviran. Najti moram pravo ravnovesje in zbistriti misli. Želim igrati še prihodnjih deset let in biti še uspešnejši," je povedal Tomić, ki ne obžaluje izrečenih besed v Wimbledonu.

Bernard Tmic | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Noro visoki zneski

Tomić je v svoji karieri zaslužil toliko denarja, da je preskrbljen do konca življenja. S turnirskimi nagradami je zaslužil okrog sedem milijonov dolarjev (pet milijonov evrov), milijone pa je zaslužil tudi s sponzorskimi pogodbami. Po njegovem mnenju je to denar, o katerem njegovi največji kritiki le sanjajo, čeprav  pravi, da še ni dal vsega od sebe.

Dobival je tudi mamljive ponudbe od drugih držav. "Bile so visoke ponudbe … Milijoni, ki si jih ljudje ne morejo predstavljati," je v televizijskem intervjuju za Seven’s Sunday Night razkril Tomić, ki ima hrvaške in bosanske korenine. "A se nisem odločil za to. Ostal sem zvest Avstraliji. Bil je nor denar."

Osrečila bi ga le zmaga na turnirju za grand slam

Čeprav ima v življenju stvari, ki si jih želi vsak človek, je priznal, da ga marsikaj ne osreči. No, nekaj pa bi ga: "Če bom imel kdaj možnost zmagati na turnirju za grand slam, mislim, da bi bila to edina stvar, ki bi me zares osrečila."

Bernard Tmic | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Pat Rafter ni tako prijazen, kot se zdi

Zelo problematičen je bil tudi njegov oče, ki se je pred leti fizično spravil na Bernardovega trening partnerja in bil na koncu tudi obsojen. Sicer je priznal, da je bil njegov oče strog do njega, a dodal, da nikoli ni naredil nič hujšega, kot da je med treningom vrgel žogico vanj.

V preteklosti je imel Bernard težave z nastopanjem v Davisovem pokalu, saj ga Patric Rafter, nekdanji vrhunski teniški igralec, ni želel imeti v ekipi. "Pat je o meni govoril veliko slabih stvari. Vsi mislijo, da je prijazen, a ljudje ne vedo, kakšen je za zaprtimi vrati. Takrat ni več tako prijazen …" je brez dlake na jeziku povedal Tomic, ki meni, da je trenutno bolje, da ne igra v Davisovem pokalu.

Ne igraj tenisa Bernard Tmic | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Novinarka ga je na koncu intervjuja vprašala, kaj bi svetoval sebi, ko je bil star 14 let. "Ne igraj tenisa. Delaj tisto, kar imaš rad in v čemer uživaš. Tenis je presneto težko življenje. Moj položaj je takšen, da sem ujet vanj in moram to delati," je priznal trenutno 73. igralec sveta.

Ne spreglejte