Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2023,
9.14

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Borna Ćorić Donna Vekić Hopmanov pokal

Nedelja, 23. 7. 2023, 9.14

9 mesecev, 2 tedna

hopmanov pokal, nica

Hrvaška prek Španije v finale Hopmanovega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Donna Vekić | Donna Vekić je v paru z Borno Ćorićem Hrvaški priigrala odločilno zmago v dvojicah za slavje Hrvaške z 2:1 nad Španijo in finale. | Foto Guliverimage

Donna Vekić je v paru z Borno Ćorićem Hrvaški priigrala odločilno zmago v dvojicah za slavje Hrvaške z 2:1 nad Španijo in finale.

Foto: Guliverimage

Hrvaška se je pridružila Švici v finalu Hopmanovega pokala v francoski Nici. Sinoči sta Donna Vekić in Borna Ćorić dosegla odločilno zmago v dvojicah za slavje Hrvaške z 2:1 nad Španijo, za katero sta igrala Carlos Alcaraz in Rebeka Masarova.

Odločala je igra dvojic. V posamičnih obračunih je Donna Vekić s 6:2 in 6:1 premagala Rebeko Masarovo, Ćorić pa je izgubil z Alcarazom s 3:6, 7:6 (6) in 5:10.

Tesno je bilo tudi v mešanih parih, kjer sta se Hrvata veselila z 1:6, 6:4 in 14:12, Španca pa sta si pred tem že priigrala zaključno žogico za zmago. Na koncu je Španija osvojila celo zadnje mesto v skupini, saj jo je ugnala tudi Belgija.

Švica je že v petek dvoboju na Azurni obali premagala Francijo z 2:1. Francoska igralka Alize Cornet je najprej ugnala Švicarko Celine Naef z 1:6, 6:3 in 10:8, za Švico je potem izenačil Leandro Riedi, ko je ugnal Richarda Gasqueta s 3:6, 6:3 in 10:8. V mešanih dvojicah je bila nato znova boljša Švica. Naef in Riedi sta s 6:4 in 7:5 premagala Cornet in Gasqueta. Zadnje mesto v skupini je osvojila Danska.

Prvič v Evropi

Turnir v Nici je prvi, ki ga gosti Evropa. Od leta 1989 do 2019 je bil tradicionalno na sporedu v uvodu v sezono v avstralskem Perthu.

Doslej se je Hrvaška v finalu veselila zmage leta 1996, ko sta zanjo igrala Goran Ivanišević in Iva Majoli, premagala pa sta prav Švico, za katero sta takrat igrala Martina Hingis in Marco Rosseto.

Švica z Rogerjem Federerjem in Belindo Bencic je osvojila zadnja dva Hopmanova pokala leta 2018 in 2019.

Pedro Cachin
Sportal Srba izgubila polfinale Gstaada, 18-letni Michelsen prek Isnerja do prvega finala

 

Ne spreglejte