Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
21.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Portorož Blaž Rola Blaž Kavčič tenis

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 21.11

6 let, 6 mesecev

Hitro slovo Kočevar Dešmana, Žemlja suvereno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Vid Ponikvar

Uvodni dan glavnega turnirja challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu se je za slovenska predstavnika med posamezniki končal polovično uspešno. Poslovil se je Tom Kočevar Dešman, nadaljevanje pa si je suvereno zagotovil Grega Žemlja.

Tom Kočevar Dešman je bil prvi od petih slovenskih igralcev v glavnem turnirju. Po dobri uri in pol igre je moral priznati premoč več kot štiristo mest višje uvrščenemu teniškemu igralcu Špancu Adrianu Menendezu Maceirasu, ki je zmagal s 6:2, 6:4.

"Kljub porazu sem zadovoljen s svojo predstavo. V drugem nizu sem imel priložnost, ko sem povedel s 4:3, a se je nato videlo, da mi manjka tovrstnih izkušenj. Dokazal pa sem, da še znam igrati, in vidim, da prihajam v formo, ki sem jo imel lani pred boleznijo," je dejal 26-letni Ljubljančan.

Povsem drugačna je bila zgodba pri Žemlji. Rekorder po nastopih v slovenskem dresu in najuspešnejši igralec na dosedanjih challengerjih v Portorožu (zabeležil je jubilejno deseto zmago v treh letih ob enem porazu) je v vseh pogledih deklasiral dobrih sto mest slabšega Francoza Alexandra Sidorenka. Prvi niz je dobil v enaindvajsetih minutah (6:1), v drugem pa se je tekmec zaradi utrujenosti predal pri zaostanku 1:4.

"Tekmec ni nudil tršega odpora, a to je njegov problem"

"Dobro je, da sem zmagal hitro in brez pretiranega napora, tako da imam zdaj en dan počitka do naslednjega dvoboja. Tekmec se ni veliko upiral, a to je njegova težava. Jaz težav za zdaj še nimam in upam, da jih tudi ne bom imel," je dejal Žemlja.

Grega Žemlja je bil v prvem krogu pričakovano uspešen. | Foto: Vid Ponikvar Grega Žemlja je bil v prvem krogu pričakovano uspešen. Foto: Vid Ponikvar

Na stranskem igrišču sta si napredovanje v četrtfinale med dvojicami zagotovila tudi Blaž Kavčič in Blaž Rola. V izenačenem dvoboju proti Mohamedu Safwatu iz Egipta in Srbu Iliji Vučiću sta nadoknadila niz zaostanka in v tretjem, hitropoteznem, zmagala z 11:9.

V nadaljevanje se je uvrstil tudi prvi nosilec turnirja, 32-letni Nemec Florian Mayer. Po hudem boju in dveh urah igre je v tretjem nizu s 7:5 strl odpor Francoza Davida Gueza. Mayer je trenutno 94. igralec na svetu, leta 2011 pa je bil že osemnajsti, s čimer je najvišje uvrščeni igralec, ki je kadarkoli zaigral na challengerju v Portorožu. V karieri je z nagradami zaslužil več kot šest milijonov dolarjev.

Blaž Kavčič in Blaž Rola bosta med posamezniki zaigrala v torek. Na osrednjem igrišču bo ob 18. uri najprej priložnost dobil Blaž Kavčič, za njim pa še Blaž Rola. Vmes bo na pomožnih igriščih svoj prvenec na challengerju z nagradnim skladom 42.500 evrov doživel še peti slovenski predstavnik, mladi Sven Lah.

Challenger Portorož

Posamezniki, 1. krog:
Aldin Stekić (BiH) : Dimitrij Popko (Kaz) 3:6, 6:2, 7:6 (3);
Adrian Menendez Maceiras (Špa)  :  Tom KOčevar Dešman (Slo) 6:2, 6:4;
Ruben Bemelmans (Bel/8)  :  Jan Mertl (Češ) 4:6, 6:1, 6:1;
Florian Mayer (Nem/1)  :  David Guez (Fra) 6:4, 1:6, 7:5;

Dvojice, 1. krog:
Blaž Kavčič/Blaž Rola (Slo)  :  Mohamed Safwat/Ilija Vučić (Egi/Srb) 2:6, 6:3, 11:9;

Ne spreglejte