Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
6. 9. 2017,
12.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Fabio Fognini ATP OP ZDA

Sreda, 6. 9. 2017, 12.07

6 let, 6 mesecev

OP ZDA

Grdo zmerjal sodnico, pozneje se je zaradi svojih dejanj zjokal #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Fabio Fognini | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pred dnevi je italijanski teniški igralec Fabio Fognini v prvem krogu OP ZDA grdo zmerjal glavno sodnico, zaradi česar so ga organizatorji pozneje izločili s turnirja. Po tem dogodku se je Fognini oglasil in priznal, da je zaradi svoje napake tudi jokal.

Nekaj dni po vulgarnem zmerjanju sodnice Louise Engzell je Fabio Fognini dal intervju za Sky Sport. Italijanski teniški zvezdnik je v domovini, kjer s svojo družino preživlja proste dneve. Trenutno 26. igralec sveta za svoja dejanja nima izgovora, zanje se je tudi opravičil.

Nič nima proti ženskam

"Vsem se opravičujem. Ne samo sodnici, ki sem se ji opravičil že v New Yorku, ampak vsem, ki se čutijo prizadete. Predvsem ženskam. Nič imam proti njim. Ne samo Italijani, ves svet ve, kaj se je zgodilo. Bilo je veliko reakcij in kritik," je uvodoma povedal Fognini, ki bo moral zaradi neprimernega obnašanja plačati 20 tisoč evrov.

Že dela s psihologom Fabio Fognini se je že neštetokrat kregal s sodniki in jim tudi grozil. | Foto: Guliverimage/Getty Images Fabio Fognini se je že neštetokrat kregal s sodniki in jim tudi grozil. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Sem oče in mož. Imam mamo, sestro in vedno sem jih imel rad in spoštoval, tako da mi je res žal. Zavedam se resnosti svojih dejanj in zavedam se, da sem naredil nekaj groznega."

Njegov primer že raziskuje italijanska teniška zveza. Obstaja možnost, da bodo preiskavo sprožili tudi na ATP in da ne bo smel igrati na prihodnjem turnirju za grand slam, OP Avstralije. Fognini je spoznal, da je tokrat presegel vse meje dobrega okusa in razkril, da že dela s psihologom.

"Jokal sem zato, ker vem, da nisem takšen"

"Zdaj smo na pravi poti, potem ko sem naredil to neumnost. Prevzemam odgovornost in vem, da bom plačal za to. Čakajo me lahko še dodatne kazni in pripravljen sem jih sprejeti. Priznam, da ko sem bil sam, sem zaradi tega dejanja jokal.  Jokal sem zato, ker vem, da nisem takšen. To se ne bo nikoli več ponovilo," je še povedal 30-letni teniški igralec.

A to še zdaleč ni bil njegov prvi izpad in ni bilo prvič, da je grozil sodniku.

Ne spreglejte