Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
4. 2. 2020,
11.44

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Natisni članek

Novak Đoković Goran Ivanišević OP Avstralije

Torek, 4. 2. 2020, 11.44

4 leta, 3 mesece

Goran Ivanišević razkril, kaj se je po zmagi Đokovića dogajalo v slačilnici

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Goran Ivanišević | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Dan po zmagi Novaka Đokovića je spregovoril tudi Goran Ivanišević, eden izmed njegovih trenerjev. Priznal je, da je bilo gledati ta finale vse prej kot lahko. Legendarni Hrvat je ob tem razkril, kaj se je dogajalo v slačilnici po težki zmagi.

Novak Đoković
Sportal Đoković se je spet spomnil časov, ko je moral v vrsti čakati na kruh

"Novak se ni dobro počutil"

"Šel sem malo v telovadnico, da bi po takšnem finalu sprostil ves stres," je uvodoma povedal Goran Ivanišević. Nekdanji hrvaški vrhunski igralec je bil znan po tem, da je bil zelo čustven na igrišču. Enkrat je moral celo predati dvoboj, ker je ostal brez loparja, saj je vse polomil. Zdaj kot trener te možnosti nima. Svoje varovance spremlja veliko bolj mirno, a se vseeno vidi, da v njem vre.

"Uh, ni bilo lahko gledati. Sprva je šlo vse brezhibno, nato se je vse ustavilo, sledil pa je preobrat. Novak se ni dobro počutil. To je bil čuden dvoboj in to ni bil tenis na najvišji ravni, čeprav je bilo nekaj izjemnih točk. Morda je dvoboj odločila ena točka. Thiem je imel v četrtem nizu žogico za 'break'. Takrat je šel Novak dvakrat na mrežo in dvakrat odigral fenomenalno."

Novak Đoković
Sportal Malo drugačen Đokovićev govor: V življenju so še pomembnejše stvari #video

Za Novaka Đokovića je bila to 17. lovorika za grand slam. | Foto: Gulliver/Getty Images Za Novaka Đokovića je bila to 17. lovorika za grand slam. Foto: Gulliver/Getty Images V slačilnici se je šalil z njim

Đoković je bil v finalu na trenutke v povsem izgubljenem položaju in kazalo je, da bo moral Avstrijcu priznati premoč. Nekaj dni pred tem je Ivanišević razlagal, da pri Đokoviću obstaja gumb za resetiranje. To se je pokazalo ravno v finalu na OP Avstralije.

"V tem je njegova veličina. Kot da ga je nekdo ugasnil. Imel je nekaj težav, a se mu je pozneje uspelo zbrati. Zdržal je nekaj težkih iger, ko bi se lahko vse obrnilo v drugo smer. V slačilnici sem se šalil, da sem vedno vedel, da zna igrati na mreži, ampak da to hrani za posebne trenutke," je povedal Splitčan, ki je med drugim razkril, kakšen je bil odziv Beograjčana po zmagi.

"Ni se prav veliko govorilo. Rekel nam je, da je zelo utrujen, in malo govoril o težavah. Hvala bogu se je vse dobro končalo. Ko je moral igrati najbolje, je to naredil. Moraš imeti pogum, kar je v nedeljo še enkrat pokazal. Moram povedati, da mi je žal Dominica (Thiema, op. p). Če kdo ve, kako se počuti, sem to jaz," je povedal Ivanišević, ki je turnir v Wimbledonu osvojil šele v svojem četrtem finalu.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković še osmič zmagal na OP Avstralije #video

Goran Ivanišević meni, da je zaslužen za zmago Đokovića v Melbournu. | Foto: Gulliver/Getty Images Goran Ivanišević meni, da je zaslužen za zmago Đokovića v Melbournu. Foto: Gulliver/Getty Images

Wimbledona ne šteje, tega bo štel

Goran je svoj prvi turnir za grand slam kot trener osvojil s Hrvatom Marinom Čilićem, ki je zmagal leta 2014. Pri Đokoviću je bil zraven lani v Wimbledonu in letos v Melbournu. Kot trener je ponosen na svoje dozdajšnje uspehe.

"Wimbledona ne štejem, a tega štejem. Zame je to druga lovorika za grand slam v vlogi trenerja. Zelo sem ponosen, da sem del te ekipe. Zraven sem bil od tretjega kroga naprej. Z Marjanom (Vajdo, op. p.) sva zelo dobro sodelovala, kar se je videlo tudi na igrišču," je za srbski Sportklub danes povedal 48-letni Ivanišević. Prepričan je, da lahko kmalu pričakujemo 18. lovoriko Đokovića. Ta bi lahko prišla že v Parizu na OP Francije.

Ne spreglejte