Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
7. 4. 2017,
10.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Goran Ivanišević

Petek, 7. 4. 2017, 10.32

6 let, 6 mesecev

Goran Ivanišević meni, da igralci premalo lomijo loparje #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Goran Ivanišević

Goran Ivanišević, nekdanji hrvaški teniški zvezdnik, je za hrvaške medije spregovoril o današnjem tenisu. Splitčan, ki je zadnje čase v trenerskih vodah, je bil tudi tokrat brez dlake na jeziku, saj meni, da igralci premalo izražajo svoja čustva in razbijajo loparje.

Goran Ivanišević je v svoji športni karieri nanizal veliko uspehov. Med drugim je nepozabna njegova zmaga v Wimbledonu leta 2001, kamor je prišel na povabilo organizatorjev. Danes je uspešen tudi v trenerskem poslu. Z Marinom Čilićem je leta 2014 osvojil OP ZDA, zdaj pa trenira češkega igralca Tomaša Berdycha. Podobno pot je ubral tudi Ivan Ljubičić, ki zdaj trenira slovitega Rogerja Federerja.

Vsi so že odpisali Nadala in Federerja

"Z Ljubom sva dobra prijatelja in se druživa. Vesel sem zanj in za Federerja, ki igra neverjeten tenis. Vsi so že odpisali Rafaela Nadala in njega, vendar oba še vedno dominirata v svetovnem tenisu. Pogrešal sem ju v preteklosti. Federer lahko tudi v prihodnosti osvaja turnirje, a tudi Nadal bo favorit na Roland Garrosu. Edini, ki ga lahko ustavi, je Novak Đoković. Sezona je spet zanimiva, samo še Andyja Murrayja čakamo, da se vrne," je uvodoma povedal Ivanišević.

Goran Ivanišević meni, da se bo Novak Đoković vrnil na stara pota. | Foto: Guliverimage/Getty Images Goran Ivanišević meni, da se bo Novak Đoković vrnil na stara pota. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Samo Novak ve, kaj se mu dogaja v glavi"

V zadnjem času je veliko ugibanj, kaj se dogaja z Novakom Đokovićem, nekdanjim prvim igralcem sveta. Dejstvo je, da je Novak že nekaj časa v rezultatski krizi, zdaj pa se vrača po poškodbi komolca. "Težko komentiram. V medijih se piše vse mogoče, vendar samo Novak ve, kaj se mu dogaja v glavi, in samo on sam se lahko izvleče iz tega, ker je izjemen igralec. Verjamem, da se bo po nekaj velikih rezultatih vrnil tja, kamor spada. Če bi mi kdo rekel, da bo tako padel, mu ne bi verjel," je bil odkrit legendarni hrvaški igralec.

Tenisu manjka razbijanje loparjev

Goran Ivanišević je bil v karieri znan kot eden najbolj čustvenih igralcev, ki je polomil ogromno loparjev. Enkrat je moral dvoboj celo predati, saj je mu je zmanjkalo loparjev. Meni, da je zdaj tega premalo na igrišču. Morda mu je zato všeč težavni Avstralec Nick Kyrgios, ki je v svoji kratki karieri poskrbel za precej škandalov.

"On je izjemen igralec in tragedija bi bila, da ta igralec ne bi bil prvi igralec na svetu. Edini, ki mu lahko to prepreči, je on sam. Težko mu dam kakšen nasvet, ker sem tudi jaz plačal davek za svoje neumnosti. Zunaj igrišča je zelo dober fant, ampak drugače razmišlja in je samosvoj, zato ga imajo nekateri radi, drugi ne. Meni se zdi super in s takšnimi udarci bi bil lahko številka ena. Velika škoda bi bila, če se to ne bo zgodilo. Prav tako pa danes v tenisu manjka razbijanje loparjev."

"Čast in ponos je igrati za svojo državo in to nikoli ni lahka odločitev." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Čast in ponos je igrati za svojo državo in to nikoli ni lahka odločitev." Foto: Guliverimage/Getty Images Pri Davisovem pokalu bi morali nujno nekaj spremeniti

V zadnjem času se je pri nas veliko pisalo o odpovedih igralcev v Davisovem pokalu. Ta težava pa ni samo pri nas, ampak tudi drugje po svetu. Ivanišević meni, da bi bilo nujno treba nekaj spremeniti.

"Moralo bi se spremeniti število nizov ali dvobojev v Davisovem pokalu, da bi se s tem dvignila raven tekmovanja. Da bi igrali z večjim veseljem, ker v tako natrpanem urniku lahko s poškodbo izgubiš sezono. Čast in ponos je igrati za svojo državo in to nikoli ni lahka odločitev, vendar pa je to odločitev vsakega posameznika," je za index.hr povedal 45-letni Ivanišević, ki je leta 2005 s hrvaško reprezentanco osvojil to prestižno ekipno tekmovanje.

Ne spreglejte