Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2008,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 20.45

8 let

Finale pred finalom v Melbournu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek zjutraj po srednjeevropskem času bo na odprtem prvenstvu Avstralije na sporedu drugi moški polfinalni obračun med Švicarjem Rogerjem Federerjem in Srbom Novakom Djokovićem.

Dvoboj med prvim in tretjim igralcem sveta bo prav gotovo ena glavnih atrakcij letošnjega odprtega prvenstva Avstralije. Federer, ki je dobil zadnja dva turnirja v Melbournu, je v sedmem medsebojnem dvoboju teh dveh igralcev velik favorit. Djokovića je premagal petkrat, edini poraz pa je zabeležil leta 2007 v finalu turnirja serije masters v Montrealu, ko ga je Srb dvakrat presenetil v podaljšani igri.

Dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je imel v na letošnjem OP Avstralije največ težav v tretjem krogu, ko mu je šele v petem nizu uspelo streti upor Djokovićevega rojaka Janka Tipšarevića. Od takrat se Švicarjeva forma stopnjuje, kar sta na lastni koži občutila Čeh Thomas Berdych v osmini finala in Američan James Blake v četrtfinalu. Mu bo pozitiven trend forme uspelo ohraniti tudi v polfinalu proti mlademu srbskemu zvezdniku?

Djoković misli resno

Novaku Djokoviću je v letu 2007 uspel meteorski vzpon. Mladi Srb, ki je predstavnik novega teniškega vala, kateremu še vedno poveljuje Španec Rafael Nadal, se je povzpel do izjemnega tretjega mesta na lestvici ATP. Osvojil je dva turnirja serije masters in na odprtem prvenstvu ZDA, kjer je šele v finalu klonil proti Federerju, jasno pokazal, da namerava prav kmalu pokoriti prav vse tekmece na turnirju za grand slam.

Letos mu v Melbournu uspeva prav vse. Potem ko si je odpočil od naporne minule sezone, njegova forma ostaja bleščeča, saj se mu niso mogli enakovredno zoperstaviti takšni asi kot sta Avstralec Lleyton Hewitt in peti igralec sveta Španec David Ferrer. Djokovič se Federerja prav gotovo ne boji, v petek pa se bo poskušal uvrstiti v drugi zaporedni finale na turnirjih za grand slam.

Ne spreglejte