Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
12.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 12.16

8 let

Ferrer proti Federerju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Šanghaju sta se na zaključnem teniškem turnirju v letu 2007 David Ferrer in Roger Federer brez težav uvrstila v finale. Znani so tudi finalisti v konkurenci dvojic.

David Ferrer je dobil že četrti zaporedni dvoboj na Mastersu. Američan Andy Roddick je imel po gladkem porazu proti Federerju na voljo le nekaj več kot 12 ur, da se je spočil in pripravil na polfinalni izziv. Očitno odločno premalo, saj je nudil največjemu presenečenju teniškega spektakla na Kitajskem v dobri uri skromen odpor. Tekmeca sta se letos pomerila tretjič. Roddick je ugnal Španca v Miamiju, Ferrer mu je vrnil udarec v Cincinnatiju, v Šanghaju pa je z zmago v dveh nizih prišel do največjega uspeha v dosedanjem delu kariere.

Federer odpihnil Nadala

Švicarski teniški ''kralj'' Roger Federer je imel pred polfinalnim dvobojem s španskim zvezdnikom nekaj pomislekov. Rafael Nadal je namreč dobil kar osem od 13 medsebojnih dvobojev, v letu 2007 pa sta se razšla z ''neodločenim'' rezultatom 2:2, saj sta oba dobila po dva dvoboja. "Rafa" je ocenil zadnji nastop na trdi podlagi v Šanghaju (zmago proti Novaku Đokoviću) za enega najboljših v življenju. Le kaj bo dejal po sobotnem porazu proti prvemu igralcu na svetu? ''Fed-Ex'' je zmlel tekmeca v manj kot uri, po rezultatu 4:4 v uvodnem nizu pa je dobil kar sedem zaporednih iger. Znova je pokazal razkošen tenis, prepoln veličastnih rešitev in močnih udarcev, s katerim je prisilil k predaji borbenega Španca.

V finalu moških dvojic se bosta v nedeljo prva nosilca Mark Knowles in Daniel Nestor pomerila s tretjepostavljeno švedsko-avstrijsko kombinacijo Simon Aspelin - Julien Knowle.


Zaključni ATP turnir 2007, Šanghaj (4.450.000 USD):

Posamezniki, polfinale: Federer (Švi, 1) : Nadal (Špa, 2) 6:4, 6:1 Ferrer (Špa, 6) : Roddick (ZDA, 5) 6:1, 6:3

Dvojice, polfinale: Knowles/Nestor (Bah/Kan, 1) : Hanley/Ullyett (Avs/Zim, 2) 6:3, 6:7 (8), 10:5 Aspelin/Knowle (Šve/Avt, 3): Damm/Paes (Češ/Ind, 4) 6:4, 6:4.

Ne spreglejte