Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2019,
13.12

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal OP Avstralije teniški globus

Sreda, 16. 1. 2019, 13.12

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (ATP), 3. DAN

Nadal in Federer gladko v tretji krog, Bedene neuspešen v dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V Melbournu se je končal tretji dan OP Avstralije, kjer smo videli nekaj zanimivih dvobojev. V moških dvojicah je zaigral tudi Aljaž Bedene, ki se je že poslovil od turnirja. Roger Federer je v tretjem krogu, prav tako tudi Rafael Nadal.

Marija Šarapova
Sportal Marija Šarapova ekspresno v tretji krog, Klepačeva uspešna v dvojicah

Nadal domačinu oddal le pet iger

Zadnja sta na osrednje igrišče stopila drugi nosilec Rafael Nadal in domačin Matthew Ebden. Španec ki se je brez težav sprehodil skozi prvi krog, je gladko s 6:3, 6:2 in 6:2 premagal domačina Matthewa Ebdena in vsega skupaj izgubil le pet iger.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images "Vidim, zakaj povzroča težave preostalim igralec"

Roger Federer je imel zelo zanimivega nasprotnika. To je bil Britanec Daniel Evans, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije. Ta je imel nekaj časa prepoved igranja, potem ko je zaradi kokaina padel na dopinškem testu. Evans, ki je bil nekdaj že 41. igralec sveta, je proti Federerju izgubil po treh nizih. Prva dva sta se končala po podaljšani igri, v tretjem pa je bil izid 6:3. Dvoboj se je končal po dobrih dveh urah in pol. Baselčan se je tako še dvajsetič zapored na OP Avstralije uvrstil v tretji krog tega turnirja.

Dvajsetkratni zmagovalec je po tekmi povedal, da ceni svojega nasprotnika. "Mislim, da je dober igralec, in vidim, zakaj povzroča težave preostalim igralec. Je zelo raznolik igralec. Užival sem v tem dvoboju."

V tretji krog se je uspešno prebil tudi Marin Čilić, ki ima nekaj težav s poškodbami. Šesti nosilec turnirja je v drugem krogu igral proti Mackenzieju McDonaldu in zmagal z izidom 7:5, 6:7 (9), 6:4, 6:4.

Bedenetu ni uspelo v dvojicah

Aljaž Bedene | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images V igri dvojic se je preizkusil tudi Aljaž Bedene, ki je  uvodoma skupaj z Nemcem Maximilianom Martererjem igral proti sedmima nosilcema, Poljaku Lukaszu Kubotu in Argentincu Horaciu Zeballosu. Žal se za našega najboljšega igralca ni izšlo, saj sta z Martererjem izgubila po treh nizih (7:5, 5:7, 6:3).

Poslovil se je Kevin Anderson

Izpadel pa je petopostavljeni Južnoafričan Kevin Anderson. Zanj je bil s 4:6, 6:4, 6:4 in 7:5 usoden Američan Frances Tiafoe. Američan je bil za lanskega finalista Wimbledona, ki ima težave s komolcem, preprosto premočan v odločilnih trenutkih dvoboja, s čimer je poskrbel tudi za prvo večje presenečenje v Melbournu.

Ne spreglejte