Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
21. 10. 2016,
10.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer

Petek, 21. 10. 2016, 10.13

6 let, 6 mesecev

Federer je razkril, v katero teniško šolo bo poslal svoje otroke

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Španski teniški igralec Rafael Nadal je pred kratkim odprl svojo teniško akademijo, kjer se bodo lahko kalili mladi teniški igralci. Med gosti je bil tudi njegov največji rival Roger Federer.

Rafael Nadal, nekdanji prvi igralec sveta, je svojo teniško akademijo zastavil na veliko. Športni center obsega 26 peščenih teniških igrišč, fitnes centra, odprtih in zaprtih bazenov, sedem nogometnih igrišč in preostale športne ugodnosti. Za akademijo bo skrbelo kar 140 zaposlenih.

"Uresničile so se mi sanje. To je projekt moje ekipe, za katerega smo delali zadnjih nekaj let. Vsem se zahvaljujem, to je poseben dan zame," je dejal Nadal, ki se ni pozabil zahvaliti posebnemu gostu odprtja, Rogerju Federerju. "Vsem nam veliko pomeni, da si tukaj. Si res pravi primer za otroke na naši akademiji. Iz vsega srca se ti zahvaljujem, da si prišel. To mi res veliko pomeni."

Zaradi njega je moral v igri veliko spremeniti

S pohvalnimi besedami ni skoparil niti Švicar, ki že ve, kam bo poslal svoje otroke, če se bodo želeli ukvarjati s športom. "Rafa, ti si eden od igralcev, ki so najbolj vplivali name in me navduševali. Veliko stvari v igri sem spremenil ravno zaradi tebe. Srečen sem, da sem tukaj, in vem, kam bom poslal svoje otroke, če bodo želeli igrati tenis," je dejal Baselčan, ki ima s svojo ženo Mirko štiri otroke.

Tako Federer kot Nadal sta letošnjo sezono zaradi poškodb že končala. | Foto: Reuters Tako Federer kot Nadal sta letošnjo sezono zaradi poškodb že končala. Foto: Reuters

Tako Nadal kot Federer sta letošnjo sezono zaradi poškodb predčasno končala. Povedala sta, da se še ne nameravata posloviti od vrhunskega tenisa in da bi se rada za prihodnjo sezono čim bolje pripravila. Španec je na svetovni lestvici uvrščen na šesto mesto, medtem ko Federer zaseda 8. mesto.

Ne spreglejte