Đoković: To je zlata doba tenisa

Lani najboljši igralec tenisa na svetu Novak Đoković je prepričan, da smo v zlati dobi, ko se za lovorike borijo štirje veliki, torej ne le trije, zraven uvršča tudi Andyja Murrayja.
Đoković: To je zlata doba tenisa

Novak Đoković zatrjuje, da ni več dvoma, da v moškem tenisu spremljamo zlato dobo velike četverice in nič več velike trojice. Andy Murray je po njegovem mnenju z zmago na olimpijskih igrah in nekaj finalih grand slamov dokazal, da si zasluži enake hvale kot Roger Federer, Rafael Nadal in on. "Imamo štiri igralce, ki zmagujemo 90 odstotkov turnirjev. Konkurenca je ostra, rivalstev je veliko, igrajo se super dvoboji, mislim, da je to zlata doba tenisa," je v Cincinattiju, kjer ta teden igra masters, razlagal Đoković. "Veliko se govori o rivalstvih med Rogerjem in Rafo, mano in Rafo ter mano in Rogerjem, a zraven spada tudi Andy." Še več: "Andy je že štiri, pet let v prvi četverici. Zdaj je osvojil olimpijske igre. Odigral je nekaj finalov grand slamov. Zasluži si prvo četverico."

Đoković je prejšnji teden osvojil masters v Torontu, ta teden pa igra v Cincinattiju, ki ga je lani dobil Murray, potem ko je Srb zaradi poškodbe predal finalni dvoboj. Letos sta v isti polovici razpredelnice in se lahko srečata že pred finalom. Škot turnir začenja v sredo proti Samu Querreyju, Noleta pa čaka Andreas Seppi. Po zmagi v olimpijskem Wimbledonu se Đoković zaveda, da bo Murray težak nasprotnik, če se res srečata. "Tako v Wimbledonu kot na olimpijskih igrah je igral zelo impresivno. V Londonu je vedno deležen pritiska, a najbrž se strinja, da je tekom let dobil tršo kožo." In ta je za osvajanje največjih turnirjev še kako pomembna, dodaja Srb.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano