Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
16.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Serena Williams

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 16.07

8 let

Đoković dosegel svoj 22. zaporedni četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novak Đoković je v osmini finala teniškega OP ZDA gladko odpravil Nemca Kohlschreiberja, Serena Williams pa Estonko Kanepijevo. Katarina Srebotnik se je uvrstila v četrtfinale med dvojicami.

Novak Đoković do zdaj na igrišču še ni imel pravega dela. V osmini finala je gladko, v treh nizih opravil z nemškim predstavnikom Philippom Kohlschreiberjem in dosegel že svoj 22. zaporedni četrtfinale na turnirjih za grand slam. "Vesel sem, da mi je uspelo. To pomeni, da na turnirjih skušam prikazati svoj najboljši tenis. S svojo igro sem zadovoljen in tudi moja fizična priprava je zelo dobra, kar mi daje še več optimizma za prihodnje dvoboje," je po dvoboju razlagal prvi igralec sveta, ki se bo v četrt finalu pomeril z Andyjem Murryjem.

Škot, ki je zmagal na OP ZDA leta 2012, je na osrednjem igrišču s 3:0 v nizih porazil Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. V četrtfinale se je uvrstil tudi tretji nosilec turnirja Stanislas Wawrinka. Švicar je po štirih nizih in dobrih treh urah domov poslal Španca Tommyja Robreda. V četrtfinale se je uvrstil tudi Japonec Kei Nišikori, ki je po več kot štiriurnem dvoboju premagal Kanadčana Miloša Raonića.

Williamsova bolj sproščena na igrišču

Serena Williams je v četrtem krogu suvereno, s 6:3 in 6:3 opravila z estonsko igralko Kaio Kanepi. "Nikoli si nisem mislila, da bo tako razburljivo doseči četrtfinale na OP ZDA. Občutek je res dober in nočem, da se konča," je uvodoma povedala Serena, ki je na igrišču znova bolj sproščena kot v preteklih mesecih. "Igram malo bolje, kot na začetku leta. Pravzaprav nisem našla prave igre vse od turnirja v Cincinnatiju. Moja igra je konstantna in na igrišču sem bolj sproščena," je še povedala prva igralka sveta, ki brani lansko lovoriko. Mlada srbska igralka Aleksandra Krunić se je v osmini finala dostojno upirala Viktoriji Azarenki. Bolgarka, ki je postavljena kot 16. nosilka turnirja, je bila na koncu boljša po treh nizih. "Aleksandra igra izvrsten tenis in mislim, da ima pred seboj lepo prihodnost. Ni lahko igrati proti nasprotnici, ki je ne poznaš, poleg vsega pa še igra vrhunsko. Skušala sem ostati pozitivna in igrati čim bolj agresivno," je po dvoboju povedala 25-letna teniška igralka. Mlado srbsko igralko je opazila tudi legendarna Martina Navratilova, ki meni, da gre za izredno športnico."

Srebotnikova v četrtfinalu ženskih dvojic

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v četrtfinale v konkurenci ženskih dvojic. V osmini finala zadnjega turnirja za grand slam sta Slovenka in Čehinja, peti nosilki, premagali rusko-avstralsko kombinacijo Ala Kudrjavceva in Anastasia Rodionova s 4:6, 6:1, 7:6 (4).

Slovensko-češka naveza je po slabšem začetku proti devetima nosilkama in izgubljenem prvem nizu nato zaigrala bolje. Gladko dobljen drugi niz je pomenil preobrat, v tretjem pa sta se precej namučili, a nazadnje le zmagali in po nekaj več kot dveh urah prišli do četrtfinala.

Na tekmici za vstop v polfinale bosta počakali na razplet dvoboja med Avstralkama Jarmilo Gajdošovo in Ajlo Tomljanović ter Švicarko Martino Hingis in Italijanko Flavio Pennetta.

Isti dan je Srebotnikova nastopila še v mešanih dvojicah. V paru z Indijcem Rohanom Bopanno sta v četrtfinalu izgubila s prvima nosilcema Indijki Sanio Mirza in Brazilcu Brunu Soaresu s 5:7, 6:2 in 5:10.

Ne spreglejte