Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2013,
8.56

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Grega Žemlja Wimbledon Grigor Dimitrov

Četrtek, 27. 6. 2013, 8.56

8 let, 1 mesec

Đoković do zmage pod streho, Žemljo prekinil dež pri 9:8 v petem nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Wimbledonu najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja navdušuje na dvoboju z Bolgarom Grigorjem Dimitrovom, srčnim izbrancem Marije Šarapove. Gorenjec je zapravil dve zaključni žogici.

Tekmeca se na turnirjih serije ATP še nista pomerila, zmaga pa bi za Grego Žemljo pomenila največji uspeh v Wimbledonu, saj je leta 2011 in 2012 nastope na travi v All England Clubu končal v drugem krogu. Bolgar na svetovni računalniški lestvici zaseda 31. mesto in je 29. nosilec turnirja, Žemlja pa je trenutno na 55. mestu lestvice ATP. Če Žemlji na igrišču št. 3 uspe, bosta morala Dimitrov in Marija Šarapova, ki spremlja obračun na tribunah, tolažiti drug drugega, potem ko se je plavolasa Rusinja, sicer zmagovalka vseh štirih grand slamov, nepričakovano že poslovila od tekmovanja.

Dvoboj je bolje začel Bolgar in prvi niz dobil s 6:3. "Brejk" mu je uspel že na začetku niza, ko je hitro povedel s 3:0, izkoristil prvo in tudi edino priložnost ter nato obdržal prednost do konca niza, čeprav je bil Gorenjec nekajkrat blizu temu, da bi osvojil igro na servis Dimitrova. V drugem nizu sta bila tekmeca vladarja začetnih udarcev. Šele v 11. igri, pri 5:5, se je Bolgaru ponudila priložnost za odvzem servisa, a se je takrat Žemlja izkazal in ubranil obe "brejk" žogici. To mu je vlivo dodatne samozavesti, s pomočjo katere je v podaljšani igri dotolkel višje rangiranega tekmeca in se po zmagi s 7:4 veselil izenačenja v nizih na 1:1. V tretjem je boljši tenis prikazal 29. nosilec in s pomočjo "brejka" ponovno prišel do prednosti (6:3). Tako je bil od skupne zmage oddaljen le še niz, a je najvišje uvrščeni Slovenec vrnil udarec in s 6:4 izenačil rezultat na 2:2. Servis je tekmecu vzel v deseti igri, tako da se je posladek na igrišču št. 3 prelevil v peti, odločilni niz. Sprva je bolje kazalo srčnemu izbrancu Šarapove, ki je imel pri 2:2 nekaj priložnosti za odvzem servisa, a se je Grega mojstrsko rešil. Tekmeca sta tudi v nadaljevanju pozabila na brejk, ki se je nasmihal Žemlji pri vodstvu s 7:6. Takrat sta se mu ponudili dve priložnosti za zmago, a je Bolgar obe zaključni žogici ubranil. Prvo s suverenim servisom, drugo pa po dolgi izmenjavi, ko ga je reševala tudi boginja Fortune, saj je zadel točno na osnovno črto. Pri vodstvu Žemlje z 9:8 je začelo deževati, tako da je na sporedu prekinitev.

V uvodnem dvoboju dneva sta se merila najboljši Andreas Seppi in Michael Llodra. Ko je Italijan dobil prvi niz s 7:5, je Francoz zahteval zdravstveno pomoč, dvoboj na igrišču št. 14 pa se ni več nadaljeval. To je že 11. primer predaje zaradi zdravstvenih težav na letošnjem turnirju v Wimbledonu. Poleg poškod je četrti dan tekmovanj zaznamoval še dež, ki je prekinil večino popoldanskih dvobojev. Prvi nosilec, Srb Novak Đoković, je pod streho osrednjega igrišča v treh nizih odpravil Američana Bobbyja Reynoldsa. Đoković pa je bil od Reynoldsa boljši s 7:6 (2), 6:3, 6:1. "Moral sem biti osredotočen, saj se je v zadnjih dneh v Wimbledonu dogajalo kar precej nenavadnega. Nekateri favoriti so izpadli, slabše rangirani igralci pa imajo dodaten motiv, ker gre za najprestižnejši turnir. Posebej sem bil pazljiv, ker sva igrala pod streho, saj so razmere za igro povsem drugačne," je po dvoboju povedal Đoković.

Ne spreglejte