Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
8. 1. 2020,
11.28

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,67

1

Natisni članek

Natisni članek

Marija Šarapova WTA teniški globus

Sreda, 8. 1. 2020, 11.28

4 leta, 8 mesecev

OP Avstralije

Dobrodelna Marija Šarapova: Lahko jih obdržite, samo prosimo vas ...

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,67

1

Marija Šarapova | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Zmagovalka petih turnirjev za veliki slam Marija Šarapova je prejela posebno povabilo za nastop na prvem grand slamu teniške sezone, odprtem prvenstvu Avstralije, in se ga zelo razveselila. Dvaintridesetletna Rusinja, ki je OP Avstralije osvojila leta 2008, je s svojo dobrodelnostjo pokazala, koliko ji pomeni Avstralija.

marija šarapova
Sportal Nekatere ji ne bodo nikoli oprostile, zdaj pa želi "udariti" nazaj #video

Šarapova je letos sezono začela v Berisbanu, kjer je po dolgem času igrala. Rusinja je izpadla že v prvem krogu, a verjame, da se lahko še vedno vrne med najboljše. To bo poskušala dokazati na OP Avstralije, ker je s strani organizatorjev dobila posebno povabilo.

"Da sem v glavnem žrebu OP Avstralije, je nekaj posebnega. Tam sem imela lepe izkušnje, ko sem osvojila lovoriko (2008, op. p.), pa vse od težkih porazov v finalu. V Avstraliji je bilo do zdaj veliko vzponov in padcev. To, da imam še enkrat priložnost nastopiti na teh igriščih, je nekaj zelo posebnega," je povedala sibirska tigrica, ki je leta 2016 prav na tem turnirju padla na dopingu in bila suspendirana za 15 mesecev.

Ves denar bo šel na Rdeči križ

Rusinja je ob ekstremnih požarih, ki divjajo v Avstraliji, tudi zelo dobrodelna. Poleg tega, da je že prispevala nekaj denarja, ob tem pa pozvala tudi Novaka Đokovića, je v Brisbanu pustila deset parov podpisanih teniških copatov. "Lahko jih obdržite, samo prosimo vas, da podarite 300 dolarjev (268 evrov) za par. Ves denar bo šel neposredno na Rdeči križ," je na svoj profil zapisala nekdanja prva igralka sveta, danes pa je na lestvici WTA na 147. mestu.

Marija Šarapova
Sportal Šarapova bo leto 2020 začela v Brisbanu
Ne spreglejte