Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
9.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 9.34

8 let

Dinara Safina bo nastopila v Portorožu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski ljubitelji tenisa bodo julija na turnirju Banka Koper Slovenia Open v Portorožu spremljali predstave najboljše igralke na svetu Dinare Safine, kar je potrdil tudi direktor Andrej Bizjak.

Safina bo seveda doslej najvišje uvrščena igralka, ki je kdaj nastopila na portoroškem turnirju, končni seznam prijaveljenih igralk pa bo javnosti predstavljen 17. junija.

Pravila ženskega teniškega združenja WTA v preteklosti niso dopuščala, da bi na turnirjih tega ranga nastopale igralke iz najboljše deseterice svetovne lestvice. Vendar so se ta pravila s sezono 2009 spremenila in že prvo leto si je turnir Banka Koper Slovenia Open zagotovil nastop trenutno najboljše teniške igralke na zemeljski obli.

Safina pohvalno o Portorožu

Triindvajsetletni Rusinji nastop v Portorožu zelo ustreza, saj gre za prvi turnir na trdi podlagi pred ameriško turnejo koledarja združenja WTA. Safino od leta 2007 trenira hrvaški trener Željko Krajan, ki prihaja iz Varaždina. Ruska zvezdnica ta čas uspešno nastopa na Roland Garrosu, kjer se je že uvrstila v četrtfinale. V prvih štirih dvobojih drugega letošnjega turnirja za grand slam je nasprotnicam oddala vsega pet iger, njena srečanja pa so povprečno trajala po pičlih 59 minut, pred nastopom v Parizu pa je maja osvojila močna turnirja v Rimu in Madridu. "O Portorožu sem slišala veliko lepih stvari in zato sem se odločila, da želim iti tja in tam igrati. Pohvalnih besed nisem slišala le od trenerja Željka Krajana, ampak tudi od nekaterih drugih igralk. Nenazadnje se dobro razumem s Katarino Srebotnik, ki mi je pojasnila, da gre za zelo lep turnir in lepe kraje. Glede na to, da se še dobro ujema z mojim turnirskim načrtom, sem se odločila, da pridem k vam," je o portoroškem nastopu dejala Dinara Safina, ki je doslej osvojila enajst turnirskih lovorik, še desetkrat pa je nastopila v finalu. Rusinja se je s Katarino Srebotnik v konkurenci dvojic uvrstila v finale odprtega prvenstva ZDA.

Direktor turnirja Andrej Bizjak, eden najbolj zaslužnih, da bodo ljubitelji tenisa lahko na Obali spremljali nastope prve igralke sveta, je dodal: "Zelo smo zadovoljni, da se je na Banka Koper Slovenia Open prijavila številka 1 svetovne lestvice Dinara Safina. To dokazuje, da turnir napreduje in se razvija v pravo smer. Pričakujem, da bo letošnja peta izvedba turnirja najodmevnejša tako doma kot v tujini in najboljša doslej." Safina bo edina igralka iz kluba ''Top 10'', ki bo nastopila v Portorožu, saj bi moral edini slovenski WTA turnir v primeru, če bi hotel povabiti še kakšno igralko iz elitne deseterice, nagradni sklad povzdigniti na 500.000 evrov.

Ne spreglejte