Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2017,
15.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

1

Natisni članek

Aljaž Bedene Rafael Nadal Andy Murray Wimbledon

Petek, 7. 7. 2017, 15.36

6 let, 7 mesecev

Wimbledon (ATP), 5. dan

Nadal melje naprej, v osmini finala tudi Murray, Bedene naletel na previsoko oviro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

1

Aljaž Bedene | Foto Reuters

Foto: Reuters

Aljaž Bedene, ki trenutno igra za Veliko Britanijo, je v 3. krogu najprestižnejšega turnirja izgubil proti Gillesu Mullerju v treh nizih. Nekdanji prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal je brez večjih težav napredoval v 4. krog, nekoliko več dela je imel Andy Murray.

Gillesu Muller je bil še enkrat premočan za Aljaža, ki ga je premagal še tretjič v karieri. Muller je trenutno izredni formi in Bedenetu ni pustil nobenega presenečenja. Dvoboj se je končal z izidom 7:6 (4), 7:5, 6:4, igralca pa sta na igrišču preživela dve uri in pol. Aljaž  je imel v dvoboju svoje priložnosti, a jih žal ni uspel izkoristiti.

Aljaž Bedene | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Prvi niz odločala šele podaljšana igra

Prvi niz se je končal šele po podaljšani igri. V šesti igri uvodnega niza je prvi "break" uspel Mullerju in povedel s 4:2. Aljaž se ni pustil zmesti, potem ko mu je v naslednji igri uspel "rebreak" nato dobil igro na svoj servis in izenačil na 4:4. Na koncu je odločala podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazal Muller in v nizih povedel 1:0.

Tudi drugi niz je dobil Luksemburžan, ki je Aljažu vzel servis v enajsti igri in povedel s 6:5. Izkušeni 34-letnik te priložnosti ni zapravil in niz zasluženo dobil s 7:5. Svojo priložnost je imel tudi Aljaž. "Break" mu je uspel že v drugi igri in povedel z 2:0, a ni dolgo zdržal, ko mu je Muller že v naslednji igri vzel servis nazaj.

Aljaž Bedene je v drugem nizu nerodno padel, a se k sreči ni poškodoval. | Foto: Reuters Aljaž Bedene je v drugem nizu nerodno padel, a se k sreči ni poškodoval. Foto: Reuters

Tretji niz se je končal najhitreje

Tretji, odločilni niz, se je končal po 36 minutah in je bil tudi najkrajši. Odločilna je bila peta igra, ko je Gilles povedel s 3:2, v naslednji igri je potrdil odvzem servisa in povedel s 4:2.  Bedene v naslednjih igrah ni mogl mogel resneje ogroziti svojega nasprotnika. Muller, ki je 16. nosilec turnirja, je izkoristil že prvo zaključno žogico in se na koncu zasluženo veselil napredovanja v četrti krog.

Nadal v izjemni formi

Nekdanji prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal je brez večjih težav napredoval. Četrti nosilec iz Španije, ki je v Wimbledonu slavil v letih 2008 in 2010, se je za vstop v osmino finala meril z Rusom Karenom Hačanovom in ga po dveh urah in četrt ugnal s 6:1, 6:4 in 7:6 (3).

Španec se je sprehodil čez prve tri kroge. | Foto: Reuters Španec se je sprehodil čez prve tri kroge. Foto: Reuters

Nadal se bo v četrtem krogu pomeril z Gillesom Mülerjem, 16. nosilcem iz Luksemburga, ki je pred tem izločil Ljubljančana Aljaža Bedeneta, ki nastopa za Veliko Britanijo.

Prvi nosilec in največji favorit Andy Murray je v tretjem krogu premagal Italijana Fabia Fogninija s 6:2, 4:6, 6:1 in 7:5. Murray se bo za preboj v četrtfinale v ponedeljek pomeril s Francozom Benoitom Pairejem.

Wimbledon (WTA), 5. dan

Rezultati:

 

Ne spreglejte