Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2016,
14.50

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dominika Cibulkova tenis

Nedelja, 30. 10. 2016, 14.50

7 let, 5 mesecev

Teniški globus, 30. oktober

Cibulkova zmagovalka zaključnega turnirja v Singapurju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dominika Cibulkova | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zaključni turnir sezone WTA se je v Singapurju razpletel z zmago Slovakinje Dominike Cibulkove in porazom prve igralke sveta, Nemke Angelique Kerber. V finalu je Slovakinja za svoj doslej največji uspeh v karieri zmagala s 6:3, 6:4.

Cibulkova je bila doslej najdlje na velikih turnirjih v Avstraliji 2014, ko je izgubila v finalu, tokrat pa je presenetila prvo favoritinjo in igralko, ki bo sezono končala kot številka 1 ženskega tenisa.

 

Kerberjeva ima letos v zbirki že zmagi na odprtih prvenstvih Avstralije in ZDA, a v odločilni tekmi v Singapurju 28-letna Nemka ni našla pravega načina, s katerim bi odgovorila razpoloženi Slovakinji.

Za Cibulkovo je finalna zmaga izjemen razplet tekmovanja, ki ga ni začela najbolje. V predtekmovanju v rdeči skupini je doživela dva poraza, toda imela je boljše razmerje osvojenih in izgubljenih nizov kot Simona Halep in Madison Keys, tako da se je kot druga prebila v polfinale. Tam je premagala Rusinjo Svetlano Kuznjecovo.

Sedma nosilka turnirja v Singapurju je za zmago potrebovala le 77 minut, njena finalna tekmica pa je zapravila priložnost, da bi kot prva Nemka nasledila slovito Steffi Graf, ki je na tem prestižnem tekmovanju ob koncu sezone slavila leta 1996. Cibulkova si je z nastopi v Singapurju prislužila še levji delež bogatega nagradnega sklada, od sedmih milijonov evrov je zmagovalki namenjenih kar dva milijona, kar je doslej daleč največja nagrada v karieri 27-letne Slovakinje.

V zadnjem dvoboju dvojic sta bili Rusinji Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina boljši od Američanke Bethanie Mattek-Sands in Čehinje Lucie Šafarove s 7:5 (5) 6:3.

Zaključni turnir WTA, Singapur, finale:

Dominika Cibulkova (Slk, 7) : Angelique Kerber (Nem, 1) 6:3, 6:4.

Ne spreglejte