Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
19. 4. 2017,
18.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

1

Natisni članek

Serena Williams

Sreda, 19. 4. 2017, 18.04

6 let, 7 mesecev

Bržkone konec kariere: Serena Williams je noseča

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

1

Serena Williams | Foto Instagram

Foto: Instagram

Serena Williams, ena od najboljših teniških igralk vseh časov, je šokirala svet športa, potem ko je sporočila, da je v 20. tednu nosečnosti. Bržkone pa to pomeni konec njene športne kariere.

Petintridesetletna Američanka je novico sporočila prek Instagrama, kjer je fotografirana v rumenih kopalkah in kaže svoj nosečniški trebuh. Otroka pričakuje s svojim zaročencem Alexisom Ohanianom, soustanoviteljem spletne strani Reddit. Ta jo je za roko zaprosil med božičnimi počitnicami.

Kot kaže, bo Serena Williams kmalu zibala. | Foto: Kot kaže, bo Serena Williams kmalu zibala.

Trenutno druga igralka sveta je z igrišč odsotna že od OP Avstralije, ko je v finalu premagala premagala svojo sestro Venus Williams (6:4, 6:4). Prejšnji mesec je odpovedala turnir v Miamiju, kot razlog za odsotnost pa je navedla poškodbo kolena.

Serena, ki bo septembra praznovala svoj 36. rojstni dan, je v svoji karieri osvojila 23 turnirjev za grand slam.  Najuspešnejša je bila na OP Avstralije in v Wimbledonu, kjer je slavila po sedemkrat, šestkrat je zmagala na OP ZDA, trikrat pa je dobila OP Francije. Na prvem mestu letvice WTA je preživela 316 tednov, kar je tretje najdaljše obdobje v zgodovini tenisa.

Marija Šarapova v sredo praznuje rojstni dan. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marija Šarapova v sredo praznuje rojstni dan. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na rojstni dan Marije Šarapove

Kot zanimivost lahko povemo, da je Williamsova to novico sporočila na 30. rojstni dan Marije Šarapove, svoje največje nasprotnice na teniških igriščih. Šarapova se te dni vrača na turnirje, potem ko je bila zaradi dopinga kaznovana za 15 mesecev.

Večkrat smo med športnicami videli uspešne vrnitve, tudi v tenisu, ko se je uspešno vrnila Belgijka Kim Clijsters. Pod velikim vprašajem je Serenina športna kariera, saj je s svojimi 35 leti že v zrelih športnih letih. Marsikateri igralki se bo zdaj odprla pot do zmage na turnirjih velike četverice.

Ne spreglejte