Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2016,
20.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

tenis OP ZDA

Torek, 6. 9. 2016, 20.38

6 let, 6 mesecev

OP ZDA (WTA), 9. dan

Olimpijski zmagovalki pretrd oreh za Slovenki, Kerberjeva prek lanske finalistke v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Katarina Srebotnik in Andreja Klepač

Slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta v četrtfinalu OP ZDA z 0:2 v nizih priznali premoč Rusinjama Jekatarini Makarovi in Jeleni Vesnini. Angelique Kerber je v četrfinalu posameznic odpravila lansko finalistko Roberto Vinci.

Rusinji sta na začetku prvega niza povedli, vendar sta Slovenki uspeli držati priključek, ob koncu niza pa sta imeli celo dve veliki priložnosti za preobrat. Igrali sta sproščeno, Klepačeva je na mreži poskrbela za nekaj atraktivnih točk, čeprav je imela od začetka dvoboja težave z bolečinami v gležnju.

Pri izidu 4:5 v igrah sta imeli Slovenki veliko priložnost za odvzem servisa tekmicama, saj sta povedli s 40:15, vendar sta se Rusinji izvlekli. V drugem nizu sta Slovenki takoj na začetku izgubili servis Klepačeve, Srebotnikovi je svojega uspelo zadržati za 1:2, nekaj upanja sta Slovenki ohranili še pri 2:3, kjer pa sta obtičali.

"Tekma je bila super, na zelo visoki ravni, sploh glede na vetrovne pogoje in je bilo težko nadzirati igro. Pogoji niso bili idealni, ampak so bili enaki za vse. Onidve sta izjemno dobro servirali, presenetljivo dobro za te pogoje in to je bila pač razlika, da sta bili za nianso boljši ter sta na koncu zasluženo zmagali," je povedala Srebotnikova.

Kerberjeva drugič do polfinala

Angelique Kerber se veseli druge uvrstitve v polfinale OP ZDA. | Foto: Reuters Angelique Kerber se veseli druge uvrstitve v polfinale OP ZDA. Foto: Reuters

Med posameznicami je že odigran prvi četrtfinalni dvoboj dneva. Dobila ga je druga nosilka turnirja Angelique Kerber, ki je lansko finalistko Roberto Vinci izločila s 7:5 in 6:0.

"Proti Roberti nikoli ni lahko igrati, pa čeprav igra poškodovana, kot je igrala danes. Zelo sem vesela, da sem zmagala, tudi to, da sem jo premagala v dveh nizih, mi veliko pomeni. Povsem vseeno mi je, kdo bo moj tekmec v naslednjih dvobojih, lahko le obljubim, da se bom na naslednji dvoboj ali dva dobro pripravila," je dejala 28-letna Nemka, letos finalistka mednarodnega prvenstva Avstralije v Melbournu ter olimpijskega turnirja v Riu de Janeiru, v New Yorku pa po letu 2011 drugič polfinalistka.

Kerberjeva, ki je zabeležila 52. zmago v sezoni, se bo v polfinalu pomerila z zmagovalko dvoboja med Caroline Wozniacki in presenečenjem turnirja Latvijko Anastazijo Sevastovo. Triintridesetletna Vincijeva je lani izgubila finale proti rojakinji Flaviii Pannetti.

Kerberjeva se bo v polfinalu merila z Danko Caroline Wozniacki, ki je gladko premagala Latvijko Anastazijo Sevastovo s 6:0, 6:2. Slednja si je sicer že v drugi igri zvila gleženj, po tem ni bila več na ravni danske tekmice. "Žal mi je zanjo, saj sem se tudi sama pred tem ukvarjala s podobno poškodbo. A morala sem jo držati daleč od mreže in jo poskušati prisiliti k gibanju v eno ali drugo smer," je povedala Wozniackijeva, ki bo s 74. mesta na lestvici, kamor so jo pripeljale številne poškodbe, napredovala med prvih 30.

Ne spreglejte