Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 11. 2010,
7.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 24. 11. 2010, 7.31

8 let

Borut Puc: Vedno sem si želel igrati za Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Teniški igralec Borut Puc si je pred dobrim tednom dni zamenjal slovensko teniško državljanstvo za hrvaškega, svoje razloge pa je pojasnil za hrvaški Jutarnji list.

"Vedno sem si želel igrati za Hrvaško. Srečen sem, da se je to naposled tudi zgodilo. Navsezadnje sem vendar tu rojen in čutim, da je moje mesto na Hrvaškem," se je iz Čila, kjer že nekaj časa igra turnirje serije Futures, oglasil 19-letni igralec.

Sin slavnega rokometaša Iztoka Puca, ki je na olimpijskih igrah nastopal v dresu jugoslovanske, hrvaške in slovenske reprezentance, te odločitve ni sprejel nenadoma, niti nanjo ni vplival njegov oče. "O tem sem razlišljal dalj časa in vesel sem, da se je vse skupaj razpletlo brez težav. Poleg tega je bila to moja odločitev. Seveda sem predebatiral s starši, ki podpirajo vsak moj korak, če mi le pomaga pri športnem napredku," je pojasnil Borut Puc, ki ni imel težav z menjanjem športnega državljanstva.

Puc razume Jakova Faka

Hrvaški Jutarnji list piše, da je Borut Puc kot enega od razlogov za spremembo teniškega državljanstva navedel mačehovski odnos Slovenske teniške zveze do njega, vendar se tudi na Hrvaški teniški zvezi za zdaj menda ne zmenijo dosti zanj. "Čeprav me precej ignorirajo, se ne morem jeziti nanje. Navsezadnje je zdaj to moja država," je dejal igralec, rojen v Bjelovaru.

V zadnjem času je veliko medijske pozornosti požel prestop biatlonca Jakova Faka iz hrvaške v slovensko reprezentanco, Puc pa se z njim ne primerja. "Spremljal sem njegov primer in ga razumem. Športnik mora slediti boljšim pogojem, ker ima kratko 'delavno obdobje' in zato malo časa za doseganje najboljših rezultatov," je njegovo mnenje glede prestopa dobitnika bronaste olimpijsge medalje iz Vancouvra.

Želi si nastopiti na olimpijskih igrah

Zmagovalec teniškega turnirja serije Futures pred dobrim tednom dni ima pred sabo jasen cilj. Leta 2016 bi rad v dresu hrvaške reprezentance nastopil na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Potem ko sta se največjega športnega tekmovanja na svetu udeležila že njegov stari oče Hrvoje Horvat in oče Iztok Puc bi z uresničitvijo želje nadaljeval družinsko tradicijo.

Ne spreglejte