Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
9. 2. 2017,
9.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Rafael Nadal Grigor Dimitrov tenis

Četrtek, 9. 2. 2017, 9.38

6 let, 7 mesecev

Bolgar je razkril, kaj mu je Nadal rekel ob mreži

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Rafael Nadal in Grigor Dimitrov | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Grigor Dimitrov in Rafael Nadal sta v polfinalu OP Avstralije prikazala izjemen tenis. Na koncu se je po tesnem dvoboju v veliki finale uvrstil Španec, Dimitrov pa je zdaj razkril, kaj mu je Nadal rekel po dvoboju.

Dimitrov trenutno igra na domačem turnirju v Sofiji, kjer je postavljen kot tretji nosilec. Čeprav je na OP Avstralije doživel boleč poraz, jemlje to kot pozitivno izkušnjo in meni, da je pred njim še svetla prihodnost. "Živim sanje. Zmagujem na turnirjih in igram dober tenis. Sem sredi kariere in pred seboj imam še veliko ciljev."

"Samo potrpežljiv moram biti"

"Ko sem izgubil proti Rafi, sem dvoboj stokrat premlel v glavi. Želel sem ugotoviti, ali bi lahko kaj naredil še bolje in ali sem storil kakšno napako. Po nekaj dneh sem ugotovil, da sem naredil vse, kar je bilo v moji moči. Rafa mi je ob mreži rekel, naj nadaljujem takšno igro in če bom tako nadaljeval, da bom zagotovo zmagal na turnirju za grand slam. To so moje sanje in mislim, da sem zmožen tega. Samo potrpežljiv moram biti," je povedal 25-letni Bolgar, ki je pred časom prijateljeval tudi z Marijo Šarapovo.

Grigor Dimitrov je imel lani slabo obdobje, a se mu je uspelo pobrati. | Foto: Reuters Grigor Dimitrov je imel lani slabo obdobje, a se mu je uspelo pobrati. Foto: Reuters

Dimitrovu, ki so ga po stilu igre primerjali z Rogerjem Federerjem, v bližnji preteklosti ni šlo vse po načrtih. Lani je petkrat zapored izpadel v prvem krogu turnirja, s tem pa je tudi močno padel na svetovni lestvici (40. mesto).

Sprememba v ekipi se je hitro poznala

Bili so trenutki, ko se nikakor ni mogel sestaviti. Ni mogel biti osredotočen in ni mogel trenirati tako, da bi napredoval. Zato se je odločil, da v svoji ekipi naredi spremembe. V ekipo je poklical Danija Vallverduja, nekdanjega trenerja Andyja Murrayja.

Dimitrov je v ekipo poklical Danija Vallverduja, s katerim sta se zelo dobro ujela. | Foto: Guliverimage/Getty Images Dimitrov je v ekipo poklical Danija Vallverduja, s katerim sta se zelo dobro ujela. Foto: Guliverimage/Getty Images

Sprememba v ekipi  se je hitro poznala. Na začetku letošnje sezone je zmagal na turnirju v Brisbanu ter se uvrstil v polfinale na uvodnem turnirju za grand slam. "Če ob sebi nimaš prave ekipe, je težko vztrajati. Nisem želel imeti samo trenerja, ampak nekoga, ki bi bil tudi prava oseba. Z njim (Vallverdujem, op. p.) sva se res ujela," je za Novinite.com še povedal Dimitrov.

Ne spreglejte