Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2024,
13.10

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

teniški globus Boris Becker

Petek, 9. 2. 2024, 13.10

2 meseca, 2 tedna

Bo Beckerja sploh še kdo poklical?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
Boris Becker | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Teniški komentatorji se odkrito sprašujejo, kateri od igralcev bi sploh poklical Borisa Beckerja, potem ko naj bi bil ta zaradi nečedne preteklosti precej omejen pri potovanju in trenerskem delu.

Holger Rune
Sportal Danski zvezdnik prekinil sodelovanje z Borisom Beckerjem

Boris Becker je nedolgo nazaj sprejel trenersko delo in treniral Holgerja Runeja, enega najbolj nadarjenih igralcev na teniški turneji ATP. Pred dvema dnevoma je po vsega štirih mesecih sodelovanja legendarni Nemec sporočil, da sta z mladim Dancem prekinila sodelovanje.

Ni mu mogel ponuditi vsega

"Zaradi profesionalnih in zasebnih obveznosti Holgerju ne morem ponuditi vsega, kar potrebuje za napredek," je Boris Becker zapisal na omrežje X in ob tem poudaril, da Runeju želi vse dobro na športni poti. Spomnimo, da je teden dni pred tem Runeja zapustil tudi Severin Luthi, dolgoletni trener Rogerja Federerja.

Boris Becker je osem mesecev preživel v zaporu. | Foto: Reuters Boris Becker je osem mesecev preživel v zaporu. Foto: Reuters

Zakaj ga ni bilo v Melbournu?

Boris Becker nazadnje s svojim varovancem ni potoval na OP Avstralije, saj je moral delati kot televizijski komentator za nemški program. Pojavljajo pa se tudi ugibanja, da Becker ni mogel priti v Avstralijo zaradi obsodbe leta 2022, ko je bil obsojen zaradi skrivanja premoženja, da se je izognil plačilu dolgov.

Še nekaj časa ne bo smel v Veliko Britanijo

Na kanalu Tennis Channel je Brett Haber dejal, da ima nekdanji prvi igralec sveta zaradi obsodbe morda omejitve potovanja in ne more vstopiti v vse  države. Mark Petchey je bil podobnega mnenja in povedal, da bi lahko Becker imel tudi v prihodnje težave s trenerskim delom.

Boris Becker | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Spomnimo, da je Boris Becker osem mesecev sedel v britanskem zaporu. Za tem so ga predčasno spustili in ga deportirali v Nemčijo. Šestinpetdesetletnik se na Otok ne sme vrniti do oktobra leta 2024, kar pomeni, da se ne bo mogel udeležiti letošnjega Wimbledona.

Preberite še:

Ben Shelton
Sportal Ben Shelton je zlahka opravil z rojakom
Beatriz Haddad Maia
Sportal Najdaljši letošnji dvoboj
Ne spreglejte