Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
13. 7. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal Novak Đoković Andy Murray

Četrtek, 13. 7. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Avtocesta do osmega naslova v Wimbledonu? Federer ne misli tako.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Številni poznavalci tenisa menijo, da se je Rogerju Federerju na široko odprla pot do rekordne wimbledonske zmage. Izkušeni Švicar umirja žogico, saj meni, da so preostali trije igralci v polfinalu izjemno kakovostni.

Potem ko je Roger Federer v torek z igrišča odpihnil Miloša Raonića, so se preostali dvoboji končali precej pričakovano. Andy Murray je izgubil proti Američanu Samu Querreyju, potem ko je imel v zadnjem nizu vidne težave s kolki. Zaradi težav s komolcem je moral dvoboj predati Novak Đoković, četrtfinale med Marinom Čilićem in Gillesom Mullerjem pa je dobil Hrvat, ki se je prvič uvrstil v polfinale Wimbledona.

"Mislim, da ne igram veliko bolje kot pred nekaj leti." | Foto: Reuters "Mislim, da ne igram veliko bolje kot pred nekaj leti." Foto: Reuters "Nikogar nočem podcenjevati"

"Ni pomembno, ali si favorit ali ne. Vsi trije so višji in močnejši od mene in izvrstno udarjajo žogico. Imajo zelo dobre servise in močne forhende," je uvodoma povedal 35-letni Federer. Švicar je že pred turnirjem veljal za enega izmed favoritov, a zdaj ima odprto pot do osmega naslova v Wimbledonu.
 
"Igram dobro, počutim se spočitega in svežega. Sem samozavesten, saj se mi dogajajo čudovite stvari. Mislim, da ne igram veliko bolje kot pred nekaj leti. Morda sem celo nekoliko presenečen nad svojo igro. Izpustil sem sezono na pesku, da bi se lahko čim bolje pripravil na travo, si napolnil baterije in imel v drugem tednu čim več moči. To mi je prišlo še kako prav," je povedal 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je ravno proti Raoniću odigral svoj 100. dvoboj v All England Clubu.
Novak Đoković je moral zaradi poškodbe komolca predati dvoboj. | Foto: Reuters Novak Đoković je moral zaradi poškodbe komolca predati dvoboj. Foto: Reuters

Đokoviću in Murrayju želi čimprejšnje okrevanje

Roger Federer v svoji dolgoletni karieri ni imel veliko težav s poškodbami, a prav lani je moral zaradi poškodb izpustiti polovico sezone, zato še toliko bolj razume težave Novaka Đokovića in Andyja Murrayja. "Kot nasprotnik in tudi kot prijatelj jima želim, da čim prej okrevata in se pozdravita. Takšne stvari se dogajajo. Mislim, da Novak ni izpustil niti enega turnirja za grand slam. Nočem reči, da se takšne stvari prej ali slej zgodijo, ampak v preteklosti je res veliko igral. Normalno je, da se v nekem trenutku zgodi poškodba. Želim mu, da bi čim prej okreval," je glede Srba povedal Federer.
 
Roger Federer in Rafael Nadal sta poskrbela za enega največjih rivalstev v zgodovini tenisa. Kljub rivalstvu sta še vedno velika prijatelja. "Presenečen sem bil nad izpadom Rafe, ampak tudi preostali fantje igrajo zelo dobro. Na travi so razlike zelo majhne. Skratka, za vse upam, da se spet vrnejo močni."

Pri tridesetih letih se je začel spraševati "Ko dopolniš 30 let, se začneš spraševati, koliko dvobojev si odigral, koliko si počival, treniral in ali nisi morda pretiraval." | Foto: Reuters "Ko dopolniš 30 let, se začneš spraševati, koliko dvobojev si odigral, koliko si počival, treniral in ali nisi morda pretiraval." Foto: Reuters

Eden najboljši igralcev vseh časov turnirje izbira veliko bolj premišljeno, saj se zaveda, da pri trenutni starosti ne more biti več v takšni kondiciji kot v najboljših športnih letih. "Ko dopolniš 30 let, se začneš spraševati, koliko dvobojev si odigral, koliko si počival, treniral in ali nisi morda pretiraval. Za mene je bilo to dobro, ampak vprašanje je, ali je to dobro tudi za druge. Telo včasih potrebuje tako fizični kot tudi psihični počitek. Kdo ve, a pomembno je, da v tem času sprejmeš odločitev."
Ne spreglejte