Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Serena Williams Angelique Kerber

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.03

8 let

Angelique Kerber v finalu šokirala Sereno Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za pravo senzacijo je v finalu OP Avstralije poskrbela Nemka Angelique Kerber. Ta je po treh nizih na kolena spravila prvo igralko sveta Sereno Williams.

Angelique Kerber je v finalu na OP Avstralije poskrbela za veliko presenečenje. Po treh nizih in dobrih dveh urah je premagala prvo igralko sveta Sereno Williams. Nemka je pri svojih 28 letih dosegla svojo prvo lovoriko na turnrijih za grand slam. Marsikdo je pričakoval lahko zmago 34-letne Serene, a tokrat je bila zasluženo boljša Kerberjeva, ki je po Steffi Graf postala šele druga igralka, ki je uspela zmagati na turnriju za grand slam.

"Najprej želim čestitati Sereni. Leta nazaj je bila moja velika inspiracija. Je najboljša teniška igralka na svetu. Poleg tega, da je vrhunska igralka, je tudi velik človek," je takoj po dvoboju povedala novopečena zmagovalka Melbourna. V nadaljevanju je še dodala: "Če pogledam nazaj. Uspela sem rešiti zaključno žogico v prvem krogu, drama je bila tudi v tretjem krogu. Vse to sem prebrodila, izkoristila svoje priložnosti, prišla do dvoboja s Sereno Williams in na koncu zmagala. Uresničila sem svoje velike sanje."

Nemka je šla v hrabro v dvoboj

Prvi niz je bolje začela Angelique Kerber, ki je v dvoboj stopil zelo samozavestno. Nemki je v tretji igri uspel "break", ki ga je v naslednji igri potrdila in povedla s 3:1. Veselje Kerberjeve ni trajalo dolgo, saj je Serena v šesti igri nasprotnici odvzela igro na njen servis in izenačila na 3:3. Angelique se ni pustila zmesti in že v naslednji igri spet dosegla "break". Te prednosti ni izpustila iz rok in prvi niz dobila z izidom 6:4. Serena je v tem nizu naredila kar 23 neizsiljenih napak.

Drugi niz se je začel po notah Serene Williams. Američanka, ki ima v svoji vitrini 21 lovorik za grand slam, je začela zelo agresivno. Uspelo ji je odvzeti servis v četrti igri in povedla je s 3:1. V tem ritmu je tudi nadaljevala in drugi niz dobila z izidom 6:3. Niz se je končal po 33 minutah.

V tretjem nizu smo videli kar štiri "breake". Kerberjeva je vodila s 5:3 in že servirala za zmago. Očitno prvega pritiska ni zdržala, saj ji je Serena odvzela servis in zaostanek zmanjšala na 4:5. Ko je že kazalo, da je Američanka stvari vzela v svoje roke, je 28-letna teniška igralka znova udaril nazaj. V deseti igri ji je uspel še en "break" in na koncu je zasluženo osvojila svojo prvo lovoriko za grand slam.

Serena bo morala še nekaj časa počakati

Prva igralka sveta Serena Williams je lovila svojo 22. zmago na turnirjih za grand slam. Ob današnji zmagi bi se v zmagah izenačila z legendarno nemško igralko Steffi Graf, a bo morala po porazu še malo počakati. Rekord vse časov drži Maragret Court, ki je na turnirjih velike četverice zmagala 24-krat.

Ne spreglejte