Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
10. 7. 2016,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Wimbledon Andy Murray

Nedelja, 10. 7. 2016, 10.30

6 let, 6 mesecev

Wimbledon, finale (M)

Andy Murray pred finalom Wimbledona: Tokrat bo drugače

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Andy Murray

Marsikdo na začetku turnirja ni pričakoval takšnega finala. V Wimbledonu na sveti travi se bosta namreč v nedeljo ob 15. uri za najprestižnejšo teniško lovoriko udarila domačin Andy Murray in Miloš Raonić.

Potem ko se je v 3. krogu senzacionalno od turnirja poslovil Novak Đoković in pozneje v polfinalu še Roger Federer, si je veliki finale prislužil kanadski bombarder, za katerega je to sploh prvi finale za grand slam. And Murray ima nekaj več izkušenj, potem ko bo igral 11. finale na turnirjih velike četverice. "Upam, da je to moja prednost," je pred dvobojem povedal Škot, ki je leta 2013 po 77 letih postal prvi Britanec, ki je dvignil lovoriko v Wimbledonu. S tem pa je postal tudi eden največjih britanskih športnikov. Teniški poznavalci Murrayu  dajejo večje možnosti za zmago. Tudi stavnice dajejo prednost drugemu igralcu sveta.

Andy Murray se zaveda, da se bo moral za zmago potruditi. | Foto: Andy Murray se zaveda, da se bo moral za zmago potruditi.

Bo za Andyja tokrat kaj lažje?

Dejansko se bo prvič zgodilo, da Murray v finalu turnirja za grand slam ne bo igral proti Novaku Đokoviću ali Rogerju Federerju. Proti njima mu je uspelo le dvakrat zmagati – OP ZDA (2012) in Wimbledon (2013). Zdi se, da bo imel v nedeljo proti Raoniću še večjo priložnost, a Škot ostaja na trdnih tleh. "Tokrat bo drugače, vendar nikoli ne veste, kako se bo nekdo spopadel s pritiskom finala. Zato moram osredotočiti nase, se dobro pripraviti in potem bomo videli, kaj se bo zgodilo. Miloš je zelo težek nasprotnik in to leto zelo dobro igra na travi in zaslužil si je finale, potem ko je premagal enega najboljših, če ne najboljšega igralca (Rogerja Federerja, op. p.) tega turnirja."

Do zdaj sta med seboj devetkrat igrala, boljši izkupiček pa ima 29-letni Murray, ki je zbral šest zmag. Nazadnje sta se glavna akterja pomerila v finalu Queen's Cluba na travi, kjer je dvoboj po treh nizih dobil Andy. "Zagotovo pomaga, da sem na travi igral proti njemu, saj sem tako videl, da določene stvari na travi dela nekoliko drugače."

Tokrat so se Milošu Raoniću stvari poklopile. | Foto: Tokrat so se Milošu Raoniću stvari poklopile.

Raonić je bolje pripravljen kot pred tedni

Miloš Raonić bi v nedeljo lahko postal prvi Kanadčan, ki bi mu uspelo osvojiti turnir za grand slam. "To je poseben občutek zame. Prav tako pa je to veliko priznanje kanadskemu tenisu," je po polfinalu povedal 25-letni teniški igralec.

Raonić je imel do finala nekoliko težjo pot kot njegov nasprotnik, a kot sam pravi, je zaradi tega zdaj še močnejši. "Mislim, da sem v Wimbledonu dobro igral. Koščke sem sestavljal skupaj in upal sem, da se bodo sestavili v neko celoto in uspelo mi je. Seveda je bilo na poti kar nekaj preprek. Šel sem skozi veliko različnih stvari, ampak te stvari so me naredile še močnejšega. Za nedeljski finale sem še bolj pripravljen kot pred nekaj tedni," je še povedal trenutno sedmi igralec sveta.

Zmagovalec bo na svoj račun prejel 2,3 milijona evrov, poraženec pa 1,1 milijona evrov.

Ne spreglejte